Isparta İl Müftülüğü Gülistan Gençlik Buluşmaları projesi kapsamında Cuma akşamları Isparta'da camiler gençlerle adeta coşuyor.

Sidre Mahallesi İki Kavacık Camii İmam Hatibi Mustafa Güngör, Isparta İl Müftülüğünün Gülistan Projesini camisinde en iyi şekilde devam ettiriyor.

Cami cemaatinden bir vatandaş: ''Din ve ahlak işi müeyyidesi olmayan bir iştir. İmamımız gayretli çalışıyor ve elhamdülillah herkes geliyor. Cami deyince, sabah namazı deyince geliyorlar. Burada birlikte ibadet etmek, omuzların birbirine değmesi, kalplerinin birlikte atması insanları heyecanlandırıyor." diye konuştu.

Her hafta ilginin daha da arttığını dile getiren cami cemaati, buluşmaların çocukların şahsiyetlerinde ya da kişiliklerinde aidiyet duygusu oluşturmasını önemsediklerini söyledi.

"Biz cami merkezli bir medeniyetin mensuplarıyız."diyen vatandaş, İslam medeniyetinin düşüncesini, anlayışını ve dünya algısını camide tesis ettiğini, şehirlerin de cami etrafında oluşturulduğunu vurguladı.

Buluşmalarda çocukların camilere koşarak geldiğini söyleyen cami cemaati, şunları söyledi: 

"Hocamız programı duyuruyor.Hocamızın görevi, Kur'an'da Allah'ın Peygamberine söylediği gibi 'Senin görevin sadece duyurmak ve hatırlatmaktır.Biz cemaat olarak değerli hocamızın duyurusunu çocuklarımıza söylüyoruz.Onlarda koşarak geliyorlar.Sebep olanlardan Allah razı olsun.Çocuklarımız bu sayede korunuyor kötü alışkanlıklardan uzak kalıyorlar.Kötü arkadaş edinmiyorlar."

"Çocuklar anne ve babalarını yetiştiriyorlar"

"Çocuklarımız kendi arzularıyla geliyorlar ve sonuna kadar bekliyorlar. Arzularıyla gelmeseler namaz bittiğinde çıkar giderler, gitmiyor bekliyorlar. Sonunda kucaklaşıyor kaynaşıyorlar. Din hizmeti gönüllülük esasıyla olur. Din aşktır, heyecandır, coşkudur.

Aşkı, heyecanı ve coşkusu olmayan din ve dini hayatın asla anlamı yoktur.

Bu konuda çocuklar daha heyecanlı, daha iyi kavrıyorlar, olayları daha iyi okuyorlar. Yaşları gereği de daha hareketliler ve canlılar. Burada da kendi arkadaşlarının bulunduğunu bildikleri için paylaşımcı bir ortam olacağını düşünerek severek buraya geliyorlar. Bizi de getiriyorlar. Biz tersini düşünüyorduk. Anne-babalar çocuklarını yetiştirsin ama elhamdülillah çocuklar anne ve babalarını yetiştiriyorlar. Bu da son derece mutluluk verici bir hadise."ifadelerini kullandılar.