Yaz Kur'an kurslarının başlaması sebebiyle Isparta'da camiler çocuklarla doldu taştı.

CAMİLER ÖNEMLİ BİR OKUL

Camiler, bir milletin tapu senetleri olduğu gibi, camiyi dolduran cemaat ve camilerde okunan Kur’an sesleri de gençlerin yetişmesi açısından önemli bir okul. Her gencin vatanına ve milletine sadık bir şekilde yetişmesi için Kur’an kurslarında en iyi eğitim veriliyor. 

MHP’nin Zafer Şöleninde Ahmet Şafak sahne alacak MHP’nin Zafer Şöleninde Ahmet Şafak sahne alacak

TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜ EĞİTİMİNİ YAZ KURSLARINDA ALIYOR

Kur’an-ı Kerim evladı tarif ederken ‘göz aydınlığı’ olarak tarif eder. Toplum olarak dini, milli, manevi değerlerle çocuklarımızı yetiştirirsek geleceğe daha ümitle bakarız. Biz millet olarak camilerimizi sadece ibadet mekanı olarak değil,  çocuklarımızın gelip değerlerini öğrendikleri eğitim mekanları olarakta görüyoruz. 

Nitelikli din eğitimi noktasında imam hatipten istifade edenlerin oranı yüzde 8 ile yüzde 10 arasında değişiyor. Liselerde bu oran daha da düşüyor. Yaz Kur’an kurslarına gelen çocukların sayısına bakıldığında Türkiye’de din eğitimi aldım diyen vatandaşların önemli bir bölümü eğitimini yaz kurslarında alıyor. 

8 AY OKULLAR ŞENLENDİ 3 AY CAMİLER ŞENLENECEK

Camiler insanları bir araya getiren ibadet mahalleri, Kabe’nin birer şubeleri ve Cenab-ı Hakk’ın evleri. Bu evler gençlerle, çocuklarla, yetişkinlerle şenlenirse manasını bulur. 

Geleceğe daha sağlam nesiller yetiştirmek gönüllü din görevlileri de üzerlerine düşen görevi yapıyor.