CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

Camilerimiz, yüzyıllar boyunca insanlara dinin temel esaslarının, emir ve yasaklarının, ibadet tarz ve şekillerinin öğretilmesi, güzel ahlaka sahip nesillerin yetiştirilmesi, insanların birlik ve beraberliğinin artırılması ve aralarında bulunan husumetlerin ortadan kaldırılması, birbirine karşı saygı ve sevgi gösterecek bir toplumun meydana gelmesi için çok önemli fonksiyonlar icra etmiştir.

Camiler, insanları bir araya getiren, dini konularda bilgilenmelerini sağlayan, milli birlik ve beraberliğin pekiştirildiği mukaddes yerlerdir.

Din görevlileri de, cami merkezli olarak toplumun ihtiyacı olan her türlü din hizmetini veren, bu esnada da mesai mefhumu tanımadan, fedakarca gayret gösteren kişilerdir.

01-07 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle, camilerin iç ve dış temizliği ile çevre düzenlemelerinin yapılması, ihtiyaç olan yerlerin boya ve badanalarının yapılması, bu işler yapılırken cemaatle iş birliği halinde yapılması sağlanacaktır.

Yapılan temizlik, tamir, bakım ve onarım işleri Müftülüğümüzce oluşturulan ekipler tarafından 06 Ekim 2010 Çarşamba günü mahallinde kontrol edilecektir.

Hafta münasebetiyle; 01 Ekim 2010 Cuma günü saat 20.30'da Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayında Haseki Eğitim Merkezi Hocası Yahya ALKESI tarafından "Kur'an, Camiler ve Din Görevlileri" konulu bir konferans verilecektir. Ayrıca, Huzurevi ve Çocuk Yuvasına müftülüğümüzce ziyaret gerçekleştirilecektir.


Kamuoyuna duyurulur
Mehmet Emin AVCİ İl Müftüsü