Yılan hikayesine dönen ITKM'nin açılmasından umudunu kesen çevre esnafı, İbadetlerini gerçekleştirmek için en azından Camiinin açılmasını bekliyor.
 
Isparta Ticaret Kültür Merkezi’nin yülardır açılamaması çevredeki esnadan da bir hayli üzüyor. Yılan hikayesine dönen ITKM’nin açılmasından umudunu kesen çevre esnaflar, İbadetlerini gerçekleştirmek için en azından Camiinin açılmasını bekliyor. Yakınlarda bulunan mescidin yetersiz kalması nedeniyle çevrede yakın caminin bulunmadığım söyleyen esnaflar, yetkililerden anlayış bekliyor.

Esnaflar, ‘ ’Biz esnaflar olarak ITKM’nin ibadet için camisinin açılmasını cam gönülden istiyomz. Eskiden Isparta’nın kalbi olan halk pazarı şuan alışveriş merkezi yapım aşaması esnaf için pek de sağlıklı değil. Fakat alışveriş merkezi yada caminin açılmasının bütün esnaf halkı ve yayla mahallesi için çok faydalı olacağını söylüyorlar. Şehir dışından gelen misafirlere karşı mahçup duruma düşüyomz. Camii dahil bütün alışveriş merkezinin açılmasını istiyoruz. Daha çok hareket olacağı için işlerinin daha iyi olacağını düşünüyorum. Fakat alışveriş merkezinin açılacağından pek de ümitli olmadığımız için en azından cami açılsın.

Hem alışveriş merkezinin hem de caminin açılmasını istiyoruz. Şuan bütün esnaf halkının işleri durgun. Ama alışveriş merkezi açılırsa esnafa canlılık gelir. Burayı ayakta tutan şifa hastanesi ve devlet has- tanesiydi onlar da taşınacağı için esnafın işleri daha da durgunlaşacak. En azından cami ya da alışveriş merkezi açılırsa çarşıya hareket geleceğini düşünüyoruz.”





Kaynak : AKDENİZ