Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop Vekil Kaymakamlığını yaptığı Sinanpaşa İlçesine bağlı Küçükhüyük Belde halkının kıt-kanat imkânlarla yaptırmış olduğu Kümbet Camisi'nin açılışını yaptı.

Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Sinanpaşa Belediye Başkanı Erdal Karaman ve vatandaşlar ile birlikte caminin açılışını yapan Kaymakam Eflatun Can Tortop önemli uyarılarda bulundu.

DOĞRU VE SAMİMİ DİN GÖREVLİLERİNE İHTİYAÇ VAR

 Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlayarak konuşmasına başlayan Kaymakam Tortop; “Öncelikle değerli din görevlilerimizin haftasını saygıyla kutluyorum. Günümüz toplumumuzun ve insanlık aleminin doğruları söyleyecek, samimi, dürüst, önderlere ihtiyacı var.

Öyle bir zamandayız ki savaşlar, kavgalar, ölümler ne için yapıldığı belli olmayan birçok hadise ile karşı karşıyayız. Diyebiliriz ki toplumu aydınlatacak din görevlilerimize ve camilerimizle en çok kucaklaşmaya ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. En küçük bir tereddüt gösterildiğinde başımıza neler geldiğini hep birlikte gördük, yaşadık. Adına cemaat deyip kendilerine dini bir kutsiyet atfeden ve halkımızın dini duygularını sömüren "FETÖ" terör örgütünün yaşattığı sıkıntıları hepimiz biliyoruz” diye konuştu.

ALLAH VATANSIZ, EZANSIZ BIRAKMASIN

Küçükhüyük Belde sakinlerinin amel defterini sürekli açık tutan bir eseri meydana getirdiklerini ifade eden Kaymakam Tortop; “Değerli hayırseverler, kendi kıt kaynak ve imkanları ile amel defterini hep açık tutacak bu hayrı vücuda getirmişsiniz, sizleri tebrik ederim. İnşallah beş vakit namaz dışında nefes alıp, kitap okuyup, dinlenip sohbet ettiğiniz, sosyal anlamda da boşluk dolduran bir mekan olmasını diliyorum. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Allah bizleri sevgisiz, susuz, havasız, aynı zamanda mabetsiz, vatansız, ezansız bırakmasın” dedi.

Konuşma sonrasında cami okunan dualar eşliğinde hizmete açıldı.