Tarih sayfalarına altın harflerle geçen Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla şehitlikte düzenlenen törende şehit mezarları ziyaret edilerek karanfiller bırakıldı. 
 
Tarih sayfalarına altın harflerle geçen Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü programı tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da düzenlendi. İlk tören saat 10.00’da Şehitlikte gerçekleştirildi. Şehitlikte yapılan törene; Vali Vekili Niyazi Can, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, Vali Yardımcıları, Daire Müdürleri, Askeri ve sivil erkan, siyasi parti il başkanı ve temsilcileri, Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği ile Muharip Gaziler Derneği Başkan ve üyeleri ile şehit aileleri ve öğrenciler katıldı. 
 
Şehitlik alanına Valilik, Silahlı Kuvvetler, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği, Muharip Gaziler Derneği çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.  Bu sırada şehitler için 3 paye tüfek atışı yapıldı. 
 
TOPRAK OLUR ÖLÜMSÜZLEŞİRLER
 
Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in mesajının okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Piyade Binbaşı Merih Özşahin yaptı. “Vatan ve bayrak uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimiz sizleri bizden ayıran ecel, kalplerimizi asla ayırmayacaktır” diyen Özşahin, şunları söyledi: “Bugün burada; dünya tarihinde eşi benzeri bulunmayan muhteşem Çanakkale Zaferinin95. yıl dönümü vesilesiyle vatanı milleti ve bayrağı için, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda, canlarını hiçe sayarak feda eden, Kore’den-Yemen’e dünyanın dört bir köşesinde yavru vatan Kıbrıs’ta ve güzel yurdumuzun bütün illerinde bulunan şehitliklerimizde kefensiz yatan, binlerce kahraman şehidimizi minnet ve şükranla anmak üzere toplanmış bulunuyoruz.
 
Şehitlerimiz vatan sevgisinin ve Türk bağımsızlığının meşalesidirler. Bayrağımıza kanlarının rengini ay yıldıza yüreklerini aydınlığa vermişlerdir. Şehitler ölmez! Toprak olur ölümsüzleşirler, Bayrak olur ebedileşirler.
 
TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR YAŞAYACAK
 
Sizler Türklüğün üstün haysiyet ve itibarını büyük bir şerefle temsil ederken, kıymet bilir Türk milletinin gönlünde destanlaştınız, anıtlaştınız. İnanın bugün bizler gücümüzü sizden alıyor. Sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Büyük Türk Milleti vatan için nice kahramanlar yetişmişler ve daha nicelerini yetiştirecektir. Türk milleti var oldukça, bu cennet vatan uğruna can vermeye hazır olan vatan evlatları ve şehit olan evlatlarının ardından ‘vatan sağ olsun’ diyecek analar, babalar her zaman var olacaktır.  Vatan ve bayrak uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimiz sizleri bizden ayıran ecel, kalplerimizi asla ayırmayacaktır. Kutsal emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır.” 
 
VATAN TOPRAKLARI KAHRAMAN EVLATLARINA EMANETTİR
 
Harp Malulü Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Musa İrez ise duygu yüklü bir konuşma yaptı. İrez, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün Çanakkale savaşı gerçek manada bir destandır. Bu destanın bir tarafında yokluklar içinde çırpınan osmanlı devleti diğer tarafında ise bütün teknik imkanlara sahip ihtilaf devletleri vardı. Savaş içinde ve sonrasında herkes bu mücadeleye hayran kaldı. 
 
Silkin, kükre ve kendine gel. Sana diz çöktürmek isteyenlere gereken cevabı ver. Bütün bu meziyetlerini yeniden hatırla. Diz çökmenin bir ihanet olduğunu sakın unutma.
 
“Birlik ve beraberliğimizin yılmaz ve yenilmez savunucuları, medeni toplumlar ve milletler ailesinde bugünkü yerimizi alnı yerimizi her geçen gün kuvvetlendirmemizde en büyük paya sahip, milletin sinesinden çıkmış isimsiz kahramanların, kınalı kuzuların, göz bebeği Mehmetçiklerimizin en anlamlı günlerinde sizleri aramızda görmekten bahtiyar ve minnettarız. Bugün; Anadolu'nun Ebedi Türk Yurdu olduğunu tüm dünyaya bir kez daha kabul ettirdiğimiz destanlar silsilesinin nihai hail biri olan ve insanlık tarihinin akışını tersyüz eden bir zaferin yıldönümüdür. 
 
Mübarek kanları ile Şanlı Bayrağımıza al rengini veren, canlarını feda ederek Aziz Vatanımıza, Necip Milletimize hayat ve beka bahşeden Kahraman Türk Evlatları! Anaların Gonca Gülleri, Babaların koç yiğitleri...  Bugün mensubu olmaktan kıvanç duyduğum Türk Milletinin bir neferi olarak minnet ve şükran duyguları içinde aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum. Sizlerin canlarınızı uğrunda feda etmekten çekinmediğiniz bu vatan toprakları, sizlere minnet ve şükran duyguları ile bağlı aziz milletin kahraman evlatlarına emanettir ve en kutsal emanet olarak ilelebet korunacaktır” dedi. 
 
Konuşmaların ardından protokol şehit mezarlarını gezerek tek tek karanfil bıraktı. Protokolün şehit yankılarına başsağlığı dilemesiyle Şehitlikteki program son buldu.