Törene Vali Memduh Oğuz başta olmak üzere; Milletvekili Nevzat Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, İl Kütür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Isparta Türk Ocakları Şube Başkanı Levent Başyiğit, IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, IYAŞ AVM Genel Müdürü Celalettin Çalış, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

120 eserden oluşan resim sergisinin hafta sonuna kadar açık kalacağını belirten Isparta Türk Ocakları Şube Başkanı Levent Başyiğit; “Atalarımız tarafından bu vatanın ne şartlarda kazanıldığını yeniden hatırlatmak, o günlerde yaşanan yokluklar içerisinde kazanılan Çanakkale Destanını göstermek, yağsız, tuzsuz un çorbası ve şekersiz üzüm hoşafı ile kazanılan destanı gençlerimize daha iyi anlatabilmek amacıyla bu sergiyi açtık” dedi.

Başkan Başyiğit’in konuşmasından sonra İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı’nın yapmış olduğu dua eşliğinde ‘Çanakkale Şehitleri Resim Sergisi’ açıldı. Vali Memduh Oğuz serginin kurdelesini öğrencilere kestirdi ve onlarla birlikte sergiyi gezdi. Açılışta yağsız, tuzsuz un çorbası ve kuru ekmek ikramı yapıldı.