Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı Özlem Cevahirci, "Orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Yanan kökler var. Onları söndürüyorlar. Artık herhangi bir tehlike arz etmiyor" dedi.

Sütçüler ilçesinin Çandır bölgesinde geçen pazartesi günü öğle saatlerinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Yangına helikopterler ve uçaklarla havadan, çok sayıda itfaiye aracı, arazöz, sulama tankeri, iş makinesi ve dozerlerle de karadan müdahale etti. Yaklaşık 1 hafta devam eden orman yangını kontrol altına alındı.

Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı Özlem Cevahirci, yangının artık çok büyük bir tehlike yaratmadığını ve etrafının çevrildiğini aktardı. Yangının kontrol altına alındığını belirten Cevahirci; "Soğutma çalışmaları devam ediyor. Yanan kökler var. Ekiplerimiz onları söndürüyorlar. Herhangi bir tehlike arz etmiyor. Bölgede sadece yer ekipleri çalışıyor. Helikopter tedbir amaçlı keşif yapıyor. Sahanın içerisinde ateş tamamen bitene kadar soğutma çalışmaları devam edecek" dedi.