Çandır’da meydana gelen orman yangında zarar gören evlerin ön hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Yapılan çalışmalar sonucu 27 konutun hasarlı olduğu tespit edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hasar gören evlerin kişilere destek verecek. 

Çandır Köyü’ndeki orman yangınında bir hafta geride kaldı. Yangın havadan ve karadan yapılan müdahalelerle büyük ölçüde kontrol altına alındı. 
Meydana gelen orman yangınında zarar gören evlere yönelik ise ön hasar tespit çalışması tamamlandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar kapsamında 256 konutun bulunduğu köyde 32 vatandaşın başvurusu oldu. 
Yangından evleri zarar gören vatandaşlara AFAD ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından destek verileceğini belirten Çevre ve Şehircilik Isparta İl Müdürü 
Abdullah Borca yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
“Bölgede yaptığımız soğutma çalışmalarından sonra, 32 binayla ilgili tespit yaptık. Bize gelen bildirimlerden sonra. Bu 32 binanın 5’inin hasarsız olduğunu tespit ettik. Bunun dışında 8 konutun az hasarlı, 9 konutun yıkık ve burada olduğu gibi ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. Bunun dışında samanlık, ahır gibi 8 adet konutta yangından etkilenmiş durumda. Köyümüzde özellikle yangına temas eden kenar kısımlarda, bu mahalle ve yukarda Kargıcık mahallesinde etkilenme söz konusu. Çok şükür ki köyün içerisine doğru bir etki olmadığı için bu 256 konut olduğu köyümüzde hasarımız çok az. Can kaybının olmaması bizim en büyük tesellimiz. 
* HASARLAR EN KISA SÜREDE GİDERİLECEK
Bundan sonraki çalışmalarımızda AFAD Başkanlığımız ve Çevre Şehircilik Bakanlığımız ile buradaki hasarları en kısa şekilde giderilir. 
Şu anda hem hasar durumlarının tespiti hem de hak sahipliklerinin tespiti yapılıyor. Kimler oturuyor, kaç katlı bina, binanın kimlik bilgileri bunlar tespit edildi. Daha sonra bu süreç yine AFAD Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik Bakanlığımızca yürütülecek. Daha sonraki süreç bu yolda devam edecek.”