Mehmet Erbek - Stres dolu şehir hayatından kurtulmak için dünya yolculuğuna çıkan Fransız Damien Gandon (26), yolculuğunun 5'inci ayında Isparta'nın Yenişarbademli ilçesine ulaştı.
    
Gandon, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransa'nın başkenti Paris'te mimarlık yaptığını ancak yoğun iş temposu ve kalabalık şehir hayatından sıkıldığını ve işinden ayrılarak dünyayı gezmeye başladığını söyledi.
     Geçen yıl 3 Kasımda İtalya'dan başladığı yolculuğunda, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Sırbistan ve Arnavutluk'u ziyaret ettiğini belirten Gandon, Yunanistan'da tanıştığı Amerikalı gezgin Zoe Touloupas ile 1 Martta Bodrum üzerinden Türkiye'ye geldiklerini anlattı.
   

  Yolculuğu boyunca sayısız güzel anı yaşadığını ifade eden Gandon, Yunanistan'da bir mağarada Zoe Touloupas ile üç hafta kaldıklarını kaydetti. İlk beş günün ardından erzaklarının bittiğini ve yiyecek bulmakta zorlandıklarını ifade eden Gandon, '' Mağaraya en yakın kasaba 55 kilometre mesafedeydi. Mağaradaki halimizi gören insanlar hiç çekinmeden bize yiyecek getirdiler. Bizim için güzel bir deneyimdi'' diye konuştu.
     Daha sonra tek başına devam ettiği yolculuğuna, Yenişarbademli'de tanıştığı üniversiteli öğrencilerin evlerine daveti üzerine birkaç gün mola verdiğini belirten Gandon, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Yolculuğum benim için yeni bir yaşam tarzı oldu. Plansız devam ettiğim bu yeni hayatımda, nereye gideceğim, neler yapacağım konusunda verdiğim kararlardan asla korkmuyorum. Hayata daima gülümseyerek bakarsanız, her şeyi gerçekleştirebilirsiniz. Hayat size istediklerinizi verir.''
     Yolculuğunu, yeni insanlarla tanışmak için yürüyerek yapmayı tercih ettiği ancak bazen otostop yapmak zorunda kaldığını belirten Gandon, seyahatine Türkiye'nin ardından, Azerbaycan ya da Suriye'ye geçerek devam edeceğini bildirdi. Gandon, ''Yolculuğuma ne zaman son vereceğimi henüz düşünmedim ancak beni bekleyen bir ailem ve arkadaşlarım var. Bir gün Fransa'daki hayatıma geri döneceğim'' dedi.