BARO Başkanı Ünsal Çankaya, Isparta’da son yaşanan üzücü cinayetlerin canlarını yaktığını söyledi.
Cinayete kurban gidenlerin özellikle genç olmasına dikkat çeken Başkan Çankaya, hayatlarının baharında yaşam hakları ellerinden alınan gençler için çok üzüldüklerini ifade etti.
BARO Başkanlığı Isparta’da son günlerde yaşanan cinayetlere ilişkin açıklamalarda bulundu. 
BARO Başkanı Av. Ünsal Çankaya ve BARO Başkan Yardımcısı Av. Fatih Semiz’in ortak yaptığı açıklamada cinayetler nedeniyle hayatlarının baharında yaşamlarını yitirenlere bir kez daha rahmet dilenirken, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır temennisinde bulunuldu.
ISPARTA BARIŞ VE HUZUR DOLU BİR ŞEHİRDİR
Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirten Av. Ünsal Çankaya, Isparta’da son günlerde yaşanan olumsuz hadiseleri şu şekilde değerlendirdi; “Isparta normal şartlar içerisinde barış ve huzur dolu bir ortam olarak son derece güvenli bir şehirdir. Günün her saatinde son derece güvenlidir. Bu tür üzücü olayların peş peşe yaşanması talihsiz bir durumdur. Biz hukukçular olarak, avukatlar olarak şiddetin çözüm değil, suç olduğunu her platformda altını çizerek belirtme ihtiyacı duymaktayız. Burada en önemli konu vatandaşın eğitimli olması ve şiddete yönelmemesidir. Münferit olarak gerçekleşen olaylarda vatandaşların nereye başvuracağını ve yasal haklarının neler olduğunu bilmesi son derece önemlidir” diye konuştu.
KAMU ÇALIŞANLARI GÖREVLERİNİ LAYIKIYLA YAPMAKTADIR
Son zamanlarda yaşanan üzücü olaylarda kamu görevlilerinin her olayı hassasiyetle değerlendirdiklerinin altını çizerek konuşmasına devam eden BARO Başkanı Av. Ünsal Çankaya; “BARO olarak yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Isparta Valiliği ve Emniyet Teşkilatının başka üzücü olayların yaşanmaması için özveri içeresinde hassasiyetle çalıştıklarını gördük. Yaşanabilir iller sıralamasında her zaman önlerde olan Isparta’nın asayiş ve huzur açısından son derece güvenli bir il olduğunu söyleyebiliriz. 
ISPARTA HALKI MERHAMET VE VİCDANDAN YANADIR
Bu kapsamda son zamanlarda yaşanan üzücü cinayet olaylarının Isparta’nın genel olarak toplum yapısıyla bağdaşmadığını söyleyebiliriz. Isparta halkı şiddetten değil her zaman merhamet ve vicdandan yanadır. Halkımızın son yaşanan üzücü olaylara gösterdiği reaksiyon bunun bir göstergesidir” dedi.   
BARO OLARAK HER TÜRLÜ ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ  
BARO olarak şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlikler yaptıklarını ifade eden Av. Fatih Semiz ise konuşmasında; “Biz BARO olarak gerek şiddet mağdurlarının yanında olarak, gerekse şiddete yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu konuda üzerimize düşen yükümlülüğü layıkıyla yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda kadın ve çocuk hakları komisyonumuz çok etkin çalışmaktadır. Şiddetin önlenmesine yönelik paneller düzenlenmekte ve belediyemizin desteğiyle billboardlarda şiddete karşı görseller yayınlamaktadır. Ayrıca Süleyman Demirel Üniversitesinin katkılarıyla kadına karşı şiddete yönelik olarak çekilen videomuz yayınlanmaktadır” dedi./İbrahim DEMİRAYAK