Çek Cumhuriyeti asıllı 26 yaşındaki Dagmar Stıborova, Anamur"da 2 ay önce tanıştığı Isparta"nın Karaağaç mahallesinde oturan 31 yaşındaki Mehmet Çelik ile tanışarak evlenmeye karar verdi.

 

Çek asıllı Dagmar Stıborova, Çelik ile evlenmek için Müslümanlığı etti ve bugün Isparta Müftülüğünde yapılan törende Stıborova Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu.

 

Müslüman olduktan sonra Rabia ismini alan Stıborova"nın Müslüman olma nedenini şu şekilde açıkladı “Müslümanlık dinlerin en iyisidir. Kalbim istediği için Müslüman oldu. 3 senedir Türkiye"ye gelip gidiyorum. Bursa"da yedek parça şirketliği yapan Ses Aydın A.Ş."de 5 senedir müdürelik yapıyorum. Bu şirketin bir şubesi de Çek Cumhuriyeti"nde bulunuyor.

 

Sürekli gidip geliyorum. Mehmet ile iki ay önce Anamur"da tanıştık. Türklerin örf ve adetleri çok hoşuma gitti. Mehmet"te efendi, dürüst ve çalışkan bir insan. Mehmet"i de 1 ay önce bu şirkete aldık. Artık beraber çalışıyoruz” dedi. Annesinin de bu evliliğe sıcak baktığını belirten Rabia “ şu anda çok mesudum” dedi. Çelik ise eşinin Müslüman olmasının kendisinin çok memnun ettiğini belirterek “ Rabia ile 2 ay önce tanıştık.

 

Ailemde bu evliliği destekledi. En kısa sürede Rabia ile evleneceğiz” dedi. Müftü Vekili Halit Uğurlu çeşitli duaları okuduktan sonra Çek asıllı Dagmar Stıborova"ya sesli olarak Kelime-i Şahadet getirmesini istedi ve Stıborova Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. törende Çelik"in tüm aile bireyleri hazır bulundu. Örf ve adetlerimize uygun olarak Çelik"in annesinin elini öpen Rabia"nın mutluluğu gözlerinden okundu.