Isparta’nın içinden çıkılmaz hale gelen otopark sorunu Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın hummalı çalışmalarıyla son buluyor. Şehre bu dönemde 4 tane büyük otopark yapmayı planlayan Başkan Günaydın, dünde Çelebiler Mahallesi İl Sağlık Müdürlüğü arkasına yeni otoparkın yapımı için startı verdi. 

Nüfusuna oranla fazla arabaya sahip olan Isparta’da en büyük sorun neredeyse otoparkın olmayışıydı. Belediye Meclisi’nden aldığı kararla şehri adeta otopark şantiyesine çeviren Başkan Günaydın, halktan da takdir topluyor.

Çelebiler Mahallesi İl Sağlık Müdürlüğü arkasında Belediye’ye ait arazide dün kurban kesim töreni gerçekleştirildi. Otopark Avrupa standartlarına uygun olacak. Törende konuşan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın şu görüşlere yer verdi; “Isparta’da en kısa bir zamanda en zor inşaatların yapımını üstleniyoruz. Şehrin en çok ihtiyacı olan bir şey. 10 yıldan bu yana istimlâk ettiğimiz bu yere otoparkı yapıyoruz. Şehrimizin en çok kullanacağı otoparkımız olacak. Yerin altında 4 kat üstü ise de çok güzel bir park olacak. 350 araba alacak. Şehir içi trafiğini incelersek, burası özel seçilmiş bir alan, şehircilik kurallarına uyan bir alandır. Otopark açısından uygun bir yerdir. Otoparkımızın giriş ve çıkışları çok kolay bir şekilde olacaktır. Otoparkın çevresinde herhangi bir şekilde park yapımını engelleyerek, otopark yasağını uygulayacağız. Bizim eski sistemlerimize göre 3 sene sürmesi gereken bu otoparkımızı biz bunu en geç 1 yıl içerisinde tamamlayacağız. Son derece modern bir şekilde tasarlanan bu otoparkta, yerin altı, yerin üstü gibi aydınlık olacak, havalandırma sistemleri olacak. Egzoz dumanlarının sağlık şartlarına uygun olmadığını bildiğimiz için içeride iklim dengeleme cihazlarımız olacaktır. Yerin üstündeki hava şartlarından çok daha iyi havaya sahip olacak yerin altı. Giriş çıkışları gayet rahat olduğu için herhangi bir sıkıntı ya da takılma yaşanmayacak.

2. otoparkın temelini attık. İlerleyen zamanlarda 2 otopark temeli daha atacağız. Trafik sıkıntısı ve otopark problemi kalmayacak. Yapacağımız otoparklar bütün arabaları içine alabilecek düzeyde olacak. Otoparkı belediye işleteceği için Otopark işletme dair müdürlüğü kurulacak. Masrafını cüzi bir miktarda çıkarmak gayesi ile kâr etmeyi düşünmüyoruz. Diğer şehirlerde 30 liradan bahsedilirken burada o kadar büyük bir rakam olmayacak. Yapacağımız otoparkta bir tane asansör olsa bile yeterli gelecekti ama biz 4 tane asansör yerleştireceğiz. Yaptığımız rampa yolundan engelli bir vatandaşımızın bile çıkabileceği düzeyde. Yapacağımız 4 tane otoparkın temel atma törenine ve açılışına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açmaya gelecek” dedi.