Isparta'da 29 Ekim Kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi.

Törene Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, askeri ve mülki erkân, gaziler ile öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

Törenin ardından İslamköylü Ethem Kızılkaya isimli yaşlı bir vatandaş Vali Seymenoğlu’na şiir okumak isteğini söyledi. Bunun üzerine Vali Seymenoğlu diğer protokol üyelerini de çağırarak Ethem amcanın duygu dolu şiirini dinledi.

Ethem amcanın kahraman Türk milletinin İstiklal Savaşı’nda verdiği mücadeleyi anlatan şiiri dinleyicilerden büyük alkış alırken Vali Seymenoğlu Ethem amcadan şiirini 29 Ekim günü (yarın) düzenlenecek Cumhuriyet Bayramı töreninde de okuması istedi. İslamköylü Ethem Kızılkaya duygu dolu şiirini Cumhuriyet Bayramı töreninde Ispartalılara okumayı kabul ederken Vali Seymenoğlu da kendisine teşekkürlerini iletti.