Onbir ayın sultanı Ramazan ayı sonrasında gönüller bayram coşkusuyla doldu. Bir ayı oruçlu geçiren Ispartalılar tüm müslümanlar gibi bayram namazı için camileri doldurdu.

Isparta Terminal, Mimarsinan, Kavaklı ve Ulu Camii de binlerce vatandaşla doldu taştı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren İlimizin En büyük Camisi Terminal Camiine gelen binlerce vatandaş camiyle birlikte avlusunu ve caminin yanında bulunan parkı da tıklım tıklım doldurdu.

 Şadırvanda abdest alan yediden yetmişe mümin omuz omuza saf tuttu. Bayrama kavuşmanın huzurunu yaşayan vatandaşlar huşu içerisinde vaazı dinledi. Namaz vakti geldiğinde ise binlerce vatandaş yine huşu içerisinde namaza durdu.

          9568

Namazın ardından cemaat hep bir ağızdan tekbirler getirdi ve bayram hutbeyi dinledi. Daha sonra vatandaşlar cami avlusunda birbirleriyle bayramlaştı. Büyüklerin elleri küçüklerin gözleri öpüldü.

Bayrama kavuşmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, dost ve akrabalarını ziyaret edeceklerini söyledi. Bayramın birlik ve beraberliğe vesile olması temennisinde bulunan vatandaşlar, "Bayram neşesi hepimizin içinde, Bayramda akrabalarımızı, dostlarımızı ziyaret edeceğiz." diye konuştu.

Camilerde Bayramlaşmalar yapıldı.

           9569