Şarkikaraağaç İlçesine bağlı Yenicekale Köyünde İlçe merkezine uzaklığı yaklaşık 17 kilometre olan 210 nüfuslu köyde imam olmadığı için köylüler aralarında topladığı parayla Cuma günleri, Cuma namazı kıldırmak için ücretli imam tutup, müftülük tarafından gönderilen imam’ın yakıt ücretini karşılayarak namaz kıldırdıkları iddia edildi.

Köylüler cenaze olduğunda ise yakın köylerden imam getirdikleri, haftanın diğer günlerinde ise Köyde Ezan dahi okunmadığını dile getirdiler. 

 Bir çok kez Şarkikaraağaç İlçe Müftülüğüne müracaat etmelerine karşın 5 aydır bir imam verilmediğini belirten Yenicekale Köyü köy halkı, köylerinde imam bulunmamasının büyük sıkıntılara yol açtığını, Cuma günleri köy halkı tarafından toplanan para ile namaz kıldırmaya gelen imamın yakıt ücretinin karşılanarak namaz kıldırdıklarını söyleyen köylüler, “Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil miyiz? Neden bizim için bu kadar acil olan bir problem 5 ay boyunca çözülemiyor?” dedi.

KÖYÜ BEĞENMEZLERSE, İMAMSIZ MI KALACAĞIZ

Bazı kesimlerce kendilerine, “Sizin köye imam beğenirse gelecek” dendiğini söyleyen, köylüler “Bizim köyü beğenen imam olmazsa, biz imamsız mı kalacağız? Köyümüzü imamlara beğendirmek için ne yapmamız gerekiyor?” diye konuştu.

CAMİ VAR İMAM YOK

Köy sakinleri se köyümüzde yaklaşık 5 aydır ezan sesi dahi duymuyoruz. Ancak duyabilirsek Örenköy, Yakaemir ve Ördekçi Köylerinden duyulan ezan sesi ile ezanın okunduğunu duyabiliyoruz.

Cuma günleri Cuma namazını Cami cemaatinden topladığımız para ile imamın yakıtını karşılayarak kıldırıabiliyoruz, yetkilerin bir an evvel çözüm bulmalarını istiyoruz dediler.