Mevcutta Gazeteciler Cemiyeti varken Bir Cemiyet daha kurulan Isparta'da şimdi Başkanlar çeşitli açıklamalarla gündemdeler. 
 
Başkanlığını Ali Çokyaşanın yaptığı Aktif Gezeteciler derneğinden yapılan açıklama şöyle;
Isparta’da gazetecilik mesleğini layıkıyla yerine getirmeye çalışan gazeteci arkadaşlarımızla bazı yaşanan olaylara tepki koyma adına Şubat 2009’da kurduğumuz Aktif Gazeteciler Derneği bu zamana kadar hiçbir şekilde temsil ettiği mesleğine ihanet etmemiştir.

İcraatlarımız ve faaliyetlerimizle toplumun önderi olma görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Ancak bizim bu iyi niyetli çabalarımız gerek meslek örgütümüzün diğer temsilcileri gerek kamuoyunda doğru anlaşılmamıştır. Bizi bölücülükle itham edenlerin asıl kendilerinin bu mesleği ve temsilcilerini bölme gayreti içerisinde olduklarını gördük.

       Gerek bürokrasi, gerek siyaset gerekse mesleğimizin seçkin temsilcilerinden bu konuda yapılan serzenişler bizim bu konudaki sorumluluğumuzu hatırlatmıştır. Her zaman mesleğini en iyi şekilde temsil etme misyonunda olan Aktif Gazeteciler Derneği’ni temsil eden gazeteciler olarak bu rahatsızlıklar üzerine önemli bir toplantı gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

       Gazetecilerin birlik ve beraberliğinin sağlanması adına Isparta Gazeteciler Cemiyeti çatısı altında mesleğimizi iyi bir şekilde temsil ettiğine inandığımız İletişim Fakültesi Mezunu, Çözüm Gazetesi Sorumlu Müdürü, Sabah Gazetesi Yazarı ŞAKİR AKSÖZ ismi altında birleşme kararı almış bulunmaktayız.

En kısa sürede Isparta Gazeteciler Cemiyeti mevcut yönetimince kongre kararı alınıp, Şakir AKSÖZ’ün başkanlığı altında birlik ve beraberliğin simgelendiği bir listenin oluşturulmasını talep ediyoruz. Bu durumda Aktif Gazeteciler Derneği’nin faaliyetleri durdurulacaktır. Kamuoyuna ve camiamıza saygıyla duyurulur. 
 


  Aktif Gazeteciler Derneği Adına                                                                            

        Başkan  Ali Çokyaşa

 

Başkanlığını Ramazan Acar'ın yaptığı Isparta Gazeteçiler Derneğinden yapılan Açıklama ise şöyle;

Değerli Meslektaşlarım; 1978 yılında gazeteci ağabeylerimizin büyük çaba, gayret ve özverileri ile kurulan ‘ISPARTA GAZETECİLER DERNEĞİ’ nin Yönetim Kurulu Başkanı olmaktan bugüne kadar hep gurur duydum. Zor şartlar altında devraldığımız Cemiyetimizi bir üst seviyeye taşımak için büyük çaba sarf ettik. Ocak 2009 da gerçekleştirdiğimiz Olağan Genel Kurulumuzda demokrasinin bir gereği olarak iki yönetim kurulu meslektaşlarımızın önüne çıkmış ve gerçekleşen seçimde üyelerin çoğunluk oyu ile ‘ Ramazan Acar başkalığında yer alan İsmail Altunbaş, Hakan Yaman, Abdullah Sinan, Yunus Özler, Sedat Cican, Nurettin Arıkan’ isimlerinden oluşan liste üyelerin teveccühü ile Isparta Gazeteciler Cemiyeti’nin 3 yıllığına yeni Yönetim Kurulu olarak göreve başlamıştır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 1919 yılında Samsun’a ayak bastığında mücadelesi Demokrasi içindi. Demokrasi toplulukların yönetimde söz sahibi olabilmesi kendi geleceklerine kendilerinin yön verebilmesi içindir.


 2009 Ocak ayında yapılan bu kongrede aday olan diğer listede bulunan arkadaşlarımız demokrasinin gereğinin yerine gelmesinden dolayı ortaya koydukları tavır neticesinde kendilerince haklı (!) oldukları nedenlerden ötürü dernek çatısı altından koparak Ali Çokyaşa arkadaşımız başkanlığında yeni bir dernek kurarak adını da Aktif Gazeteciler Derneği koydular.


 Değerli Yol Arkadaşlarım;
 2. bir derneğin kurulması için halen ortaya koyabildikleri bir haklı sebep yoktur. O günlerde Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı arkadaşımız Ali Çokyaşa ‘ Bu yönetim bizi temsil etmiyor. Sebebi de bu yönetimde Belediye İşçisi (Nurettin Arıkan) var, bu yönetimde Ambulans şoförü (Sedat Cican) var olarak gösterdi. Ne üzücüdür ki yıllarca bu mesleğe hizmet etmiş ve halen hizmet eden Nurettin Arıkan ve Sedat Cican ağabeylerimize söyledikleri ile onları değil mesleklerimizi küçümsediğini ortaya koydu. Biz kendi değerlerimizle her an ve her zaman gurur duyuyoruz. Şartlar içerisinde Ambulans şoförlüğü de yaparız, işçilikte! Ama asla ve asla mesleğimize ve kişiliğime laf söyletmeyiz.

 Hele ki onurlu mesleğimizi icra eden meslektaşlarımıza bir meslek mensubu olarak aşağılamayız(!)
 Öyle ki dün gazeteci değil belediye işçisi olarak nitelendirdiği arkadaşımız bugün kendi müdürlüğünü yaptığı gazetede köşe yazmaktadır. Dün olduğu gibi bugünde Nurettin Arıkan’la, Sedat Cican’la, Hilmi Özdemir’le Rahmetle yad ettiğimiz Hasan Onbaşı ve tüm onurlu meslektaşlarımızla gurur duyuyoruz.

 Saygıdeğer Gazeteciler;
 Isparta’da aylardır devam eden meslek örgütü içerisinde bölünme hepinizin malumudur. Bir elin parmaklarını geçmeyecek olan insanlar aramıza nifak tohumları ekmekte ve bunu birilerini ön plana çıkararak kamuoyuna lanse etmektedirler. Bu oyuna hiçbir şekilde Isparta Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu olarak gelmedik. Bizden değil öbür dernekten diye kimseyi küçümsemedim selam vermezlik etmedim. Lakin son yaşanan hadiselerin mesleğimize vermiş olduğu zararı da görmezden gelmedim.

 Başta da belirttiğim gibi iki listendin yarıştığı Olağan Genel Kurulda gazeteci arkadaşlarımızın oyu ile göreve geldik. Dün Aktif Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyesi arkadaşımız Mehmet Erçakır beyle Isparta Gazeteciler Cemiyetinde görüştüm. Kendisine serzenişte bulundum. Bu yapılaşmanın mesleğimize ve mensuplarına zarar verdiğini, toplumları kutuplaştırdığımızı buna bir çözüm bulmamız gerektiğini savundum.

Kendiside bu noktalarda hem fikir olduğumuzu beyan etti. Sonuç noktasında Isparta Gazeteciler Cemiyetinin tabiri caizse Baba Ocağı olduğunu, arkadaşlarımızın buraya geri dönmeleri gerektiğini beyan ederek, yönetim kurlumuzla konuşarak ortak bir tarih belirlenip Olağan Üstü bir kongreye gidebileceğimizi belirttim.

 Eski Cemiyet Başkanlarımızdan oluşan bir heyetin başkanlığında üye güncellemesi yapılarak yeni bir seçime gidilmesini gerek kendilerinin gerekse üyelerimizden çıkacak listelerin DEMPKRATİK bir şekilde yarışmasını önerdim.

 Lakin bugün öğle saatlerinde maillerimize Aktif Gazeteciler Cemiyetinden gelen bir yazı ile şok oldum. Öncelikle birleşilmesi konusuna vurgu yapan açıklama içerisinde suçlayıcı kelimelerle kaleme alınması hoş olmadı. Öyle ki birleşilmesi hususunda ortaya koyduğum çaba gayretler her kesim tarafından bilinmekteyken.

Bizler kimseye şöyle olursa gelin gibi bir dikta ortaya koymadık. İletişim Fakültesi Mezunu olan ve Cemiyet Başkanlığı yapan gazeteci arkadaşımız Şakir Aksöz hepimiz tarafından sevilmekte ve saygı duyulmaktadır.

Gazeteciler önüne çıkıp hesap vermekten çekinenler şu isim olursa olur gibi dikta uygulamayacaklardır. Bu girişim hastalık haline gelir, geleceğe yansır, basın özelliğini yitir. Sorun Şakir Aksöz sorunu değildir.

Sorun Demokrasi sorunudur. Demokratik yollarla iş başına gelen insanları sevmesen de saygı duyma sorunudur. Adımızın önünde yer alan ve taşımaktan gurur duyduğum GAZETECİ’lerin demokrasi sorunudur.

Sonuç olarak en kısa sürede yönetim kurulumuz toplanıp olağan üstü kongre için tarih belirleyecek ve sizlere açıklayacaktır. Yapılacak olağan üstü kongrede aynı yönetim kurulu listemizle tekrar aday olduğumuzu belirtir, tüm meslektaşlarıma saygılarıma sunarım.                                                                                          

Ramazan ACAR

Isparta Gazeteciler Cemiyeti  Yönetim Kurulu Başkanı