Buna göre Isparta’dan uzak illere cenazeler havayolu ile gönderilecek. Ücretini ise Isparta Belediyesi karşılayacak


Isparta Belediyezi, ‘gönül belediyeciliği’ çalışmaları kapsamında hem evde sağlık hizmeti veriyor hem de hastaları hastanelere ücretsiz olarak taşıyor. 
Belediye ayrıca, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesinin ardından Türkiye’nin dört bir yanına cenazeleri ücretsiz olarak taşıyor. Ancak cenaze taşıma hizmetlerinde özellikle kış aylarında artan kaza riski hem de maliyetler karşısında Isparta Belediyesi, yeni ama bir o kadar da önemli bir karar aldı. O karar belediye meclisinde görüşüldü.
Isparta’da vefat eden bir kişiyi Türkiye’nin dört bir yanına ücretsiz olarak götürdüklerini söyleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ancak hem kış şartları hem de zaman zaman yaşanan yoğunluk nedeniyle zorluklar yaşadıklarına değindi.
Cenaze nakil taşıma aracı ile yaşanabilecek trafik kazalarının da önüne geçmek için zaman zaman cenazeleri havayolu ile gönderdiklerini söyleyen Başkan Başdeğirmen, “THY ile bir protokol imzalayacağız. Uzak bölgelere cenazeleri uçakla göndereceğiz. Masraflarını da biz karşılayacağız” dedi.
Başkan Başdeğirmen’in bu açıklamasının ardından Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından alınan karar kamuoyu ile paylaşıldı. Cenazelerin uçakla gönderilmesiyla hem riskin azaltılacağını hem de maliyetin düşürüleceğini vurgulayan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Uğur Büyükçulcu, bu nedenle THY ile protokol imzalanması için Belediye Başkanı Başdeğirmen’e yetki verilmesini komisyon olarak uygun gördüklerini ifade etti.
MHP Belediye Meclis üyesi Gözde Çağlar’ın teklifi ile cenazenin yanında 2 kişinin refakatçı olarak uçakla götürülmesi teklifi mecliste oy birliğiyle kabul edildi.