Ülke olarak komşumuz Suriye’de hayatın normale dönmesi için ülkemizin hemen hemen tüm şehirlerinden olduğu gibi Isparta’dan da gerek gıda, gerek giyecek ve eğitim destek ve yardımları tüm hızıyla sürüyor.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN 2 TIR EĞİTİM YARDIMI

Bilindiği gibi; başta İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği olmak üzere Süleyman Demirel Üniversitesi ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Suriye’ye yiyecek ve giyecek yardımları göndermişlerdi. Bu doğrultuda, Suriye’ye Isparta’dan son olarak eğitim yardımı yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Cerablus şehrine içinde kitap, kalem, silgi gibi eğitim malzemeleri olan 2 TIR dolusu eğitim yardımı gönderdi.

TÜRK ASKERLERİ TARAFINDAN TEMİZLENEN CERABLUS’TA HAYAT NORMALE DÖNMEYE BAŞLADI

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk askerleri tarafından terör örgütü DEAŞ’tan temizlenen Suriye’nin Cerablus şehrinde hayat normale dönmeye başladı ve şehirdeki çocukların eğitimlerini sorunsuz olarak giderebilmeleri için Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.

“ÇOCUKLARIN EĞİTİMDEN YOKSUN KALMASI BENİ DERİNDEN ÜZÜYOR”

Önceki gün İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası önünden hareket eden eğitim yardım TIR’ları İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker ve Şube Müdürü Halil Doğan tarafından uğurlandı. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker; “Öncelikle, dünyanın neresinde olursa olsun savaşa maruz kalan, eğitimden yoksun olan çocuklarımız beni fazlasıyla üzmektedir. Bilindiği gibi komşu ülke Suriye’den Cerablus’dan El – Bab ‘a kadar bir bölge kahraman ordumuzun destan yaratan mücadelesiyle terörden temizlendi.

Bölge insanı evlerine geri döndü. Şimdi sıra hayatı normalleştirmekte. Özellikle çocuklar için okulları geri açıyoruz. Tüm iller gibi Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz de bölgeye eğitim malzemesi toparlamaya çalışıyoruz. Daha önce bir miktar boya ve sıra göndermiştik. Çok şükür bugün iki kamyon daha malzemeyi besmeleyle yola çıkarıyoruz. Kazasız – belasız yolculuklar dileğiyle” dedi.