Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, İran'dan 60 kişilik bir heyetin Isparta'ya iş görüşmesi için geleceğini açıkladı.

 Başkan Kaçıkoç, yaptığı yazılı açıklamada 24-27 Eylül tarihleri arasında Isparta'ya gelecek olan heyetin ticaret ve sanayi alanında görüşmeler yapacaklarını, Ispartalı işadamlarının bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.    

 Kaçıkoç, "İTSO olarak ekonomik krizde Ispartalı işadamlarına önemli bir fırsat sunuyoruz Isparta ve İranlı işadamları tarımdan, ticarete çeşitli sektörlerde karşılıklı görüşerek işbirliği imkânlarını geliştirebilirler." dedi.

  Hasan Hüseyin Kaçıkoç, geçtiğimiz aylarda İran'ın Hamedan şehrine ticari bir gezi düzenlediklerini ve gezinin meyvelerini vermeye başladığını belirtti. Kaçıkoç şunları söyledi: "Gelen heyet içerisinde Hamedan şehrinin valisi, belediye başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası başkanı da yer alacak.

  Toplantıda her iki ülkeden inşaat malzemeleri, seramik, plastik, metal, kuru üzüm, madencilik, tarımsal ürünler, cam, alüminyum, süt ürünleri, elektrik malzemeleri gibi sektörlerden temsilciler bir araya gelme ve iş görüşmeleri yapma fırsatı bulabilecekler."  

Kaçıkoç, İran'la ticari köprülerin temellerinin atılarak iş imkânlarının geliştirmesinin hedeflendiğini kaydetti.