ISPARTA İyi Parti Milletvekili Aylin Cesur, yeni atanan İl Başkanı Özgür Tandoğan’ın ataması ile ilgili olarak şunları söyledi.

İl Başkanı atamasını Genel Merkez yaptı.

Bu parti, tüzüğüne bağlı demokratik bir parti. Genel merkez bizlerle de istişare yaptı ve atamadan açıkcası memnunum. Biliyorsunuz 81 il başkanının istifası istenerek köklü bir değişime gidildi. Bildiğiniz gibi bazı illerde eski İl Başkanları yeniden görev alırken bazı illerde ise yeni isimlerle yola devam edildi. Isparta’da bunlardan birisi olarak düşünülmüş ki şimdiki İl Başkanımız göreve getirildi. Kendisinin çok başarılı olacağına inanıyorum.

Kuracağı yönetimle birlikte Isparta'ya çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Önümüzde yerel seçimlerin olduğu bu süreçte genç dinamik pırıl pırıl arkadaşların çok çalışacaklarını ve yerel seçimleri Isparta'da başarılı sonuçlandıracaklarına inanıyorum.

ŞÜKRAN BORÇLUYUZ

İl yönetimi değişti, değişim kaçınılmazdı, zaman zaman problemler yaşadık ama bugüne kadar partiye emeği geçenleride yok sayamayız, biz bunları büyütmüyoruz. Eski İl Başkanı ve onla birlikte çalışanlara şükran borçluyuz, herkes birbirine hakkını helal etmeli. Yeni yönetimle birlikte biz bunlara odaklanmıyoruz, artık çözüm odaklı problemlere odaklandık.

GİTMELERİ GAYET NORMALDİR

İstifaları nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna ise Cesur şöyle cevap verdi; “Son derece normaldir, siyasi partilerde üye olmak kadar istifa etmekte normaldir, yeni yönetimle çalışmak istemeyen arkadaşların kimisinde metal yorgunluğu kimisinde ise başka bir sebep vardır, gitmeleri gayet normaldir. Bu eksilmelerin partiye zarar vereceğini düşünmüyoruz.% 10 barajını geçerek % 19 ile Isparta'da ikinci parti olmuş bir parti var. Her beş kişiden biri partimize oy vermiş, giden arkadaşlara teşekkür ediyoum. Onlar üzerlerine düşen yükü yeterli bulmuşlar diyebliriz.

İstifalar öncesi ve sonrasında İl Başkanı ve diğerleri ile görüşme imkanınız oldumu şeklindeki bir soruya ise Cesur “ Eski il başkanın ne düşündüğünü sizler aracılığı ile öğreniyorum, bir görüşmemiz olmadı. En son bayramda görüştük.” dedi.