31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde Yahya Yürekli'yi muhtar seçen Yalvaç ilçesine bağlı Çetince köylüleri, ilk muhtarın yaklaşık 2 ay sonra bu görevi yapamayacağını belirterek istifa etmesinin ardından muhtarsız kaldı. Yalvaç İlçe Seçim Kurulu bunun üzerine haziran ayında yeniden seçim yaptı. Bu kez seçimi Mehmet Ali Er kazandı. Ancak Er'in sabıkası olduğu belirlenince bu kez seçimde ikinci olan Selahattin Adıgüzel görevlendirildi. Adıgüzel'in de Seçim Kanunu'na göre köyde en az 6 ay ikamet etmesi şartını 15 günle kaybettiği anlaşılınca, bu kez seçimde 3'üncü sırada yer alan Ayşe Adıgüzel mazbatayı aldı.

2 AY SONRA ÖLDÜRÜLDÜ

Önceki yıllarda Çetince beldeyken mahalle muhtarlığı yapan ve halk arasında 'Efe Ayşe' olarak bilinen Ayşe Adıgüzel, 15 Ağustos 2019 tarihinde Ramazan Duyan'ın silahından çıkan kurşunların hedefi oldu. Ramazan Duyan şiddetli geçimsizlik nedeniyle evi terk eden dini nikahlı eşi Asiye Aydoğmuş (35) ve babası Orhan Aydoğmuş (55) ile kadının çağrısı üzerine eve giden muhtar Ayşe Adıgüzel'i pompalı tüfekle vurarak öldürdü.

AZA MUHTAR OLDU

Köyün yeniden muhtarsız kalması üzerine Kaymakamlık, ihtiyar heyetinde 1'inci aza olarak bulunan Mehmet Ali Almacı'ya 20 Ağustos tarihinde mührü vererek görevlendirdi.

ŞİMDİ O DA GÖREVİ BIRAKTI

Mehmet Ali Almacı da bugün görevi bıraktığını açıkladı. Almacı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Değerli cetince köylülerim bugüne kadar yapmış olduğum muhtarlık görevimi sağlık nedenlerin dolayı bırakmış  bulunuyorum büyük bir iş kazası geçirdim  yanlış doğru yapmış olduğum muhtarlık görevimden dolayı bütün köy halkından helâlık istiyorum kimseye bilerek haksızlık yapmadım allah var herkese eşit davranmaya gayret ettim benden yana varsa hakkım helal olsun sizlerinde haklarınızı helâl edip sağlığım için  dualarınızı bekliyorum”