Balaman"dan hodri meydan

AK Parti Belediye Başkan Adayı Hasan Balaman MHP ve DP adaylarının iddia ettikleri haberleri ispatlamalarını istedi. İspatladıkları taktirde ise hem belediye başkanlığından hem de AK Parti Belediye Başkan adaylığından istifa edeceğini açıkladı.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Hasan Balaman MHP ve DP adaylarının iddia ettikleri haberleri ispatlamalarını istedi. İspatladıkları taktirde ise hem belediye başkanlığından hem de AK Parti Belediye Başkan adaylığından istifa edeceğini açıkladı. Eğer ispatlamazlar ise de kendilerinin istifa etmelerini isteyerek hodri meydan dedi.

AK Parti belediye başkan adayı ve Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman dün partililer ve basın mensupları ile bir araya gelerek MHP ve DP adaylarına sql server 2019 standard lisans satin al açıkça hodri meydan okuduğunu açıkladı. Balaman, hakkında iddia edilen haberleri açıklayamadıkları taktirde kendilerinin belediye başkan adaylığından istifa etmelerini istedi. İddiaları ispatladıkları taktirde ise kendinin istifa edeceğini bildirdi.

Balaman, Diğer belediye başkanı adayı arkadaşlarımız bu şekilde açıklamalarına devam ettikleri sürece, bizde açıklamalarımıza devam edeceğiz. Onların kusurlarını da yüzlerine şamar gibi vuracağız. Isparta'nın geleceğine yönelik projelerimizi anlatıyoruz, bu projelere ilave olarak kendilerine gereken cevabı veriyoruz. Benim siyasi ahlakım onların seviyesine inmeye müsaade etmiyor. Ama halkımızı bilgilendirmek adına cevapta vermek zorundayım. Biz siyaseti çamurlaştırmıyoruz. Ak Parti Siyaset anlayışı budur” dedi.

Önceki gün akşam Emre Mahallesinde yaşanan olayları hatırlatan Balaman, “Sayın Aybatılı dün yine kendisine ait yerel televizyonda idi. Yine bir sürü şeyler iddia etti. Sayın Aybatılı, konuşacağın zaman belgeler ile konuş, iddialarla bir yere varamazsın. Isparta halkı her şeyi çok iyi biliyor. Dört yıl on ay öncesine kadar, bizi yere göğe sığdıramayanlar, şimdi ise yerin dibine sokmaya çalışıyorlar. Bu kişilerin insanlığı ile bağdaşmaz. Ama onların bu oyununa gelmeyeceğiz. Emre mahallesinde gerçekleştirdiğimiz toplantıda bir olay çıktı. Olay çıkaran kişiler zaten senin yandaşların, peşinden ise kameramanlarını göndermişsin.

 Emre mahallesine adamlarınızı yollayacaksınız, olay çıkarttıracaksınız, sonra da Ak Partini adamları bizim partilileri dövdü diye haber yapacaksınız. Emniyet mensupları da oradaydı. Mahalleli olmadığına emin olduğum fakat bıçaklarla, jiletlerle ve sopalarla olay çıkaranların kimin olduğunu mahalle sakinleri de biliyor. Emre mahallesinde çıkan olayları lehine çevirerek, Ak Parti mensupları DP'lileri tartakladı diye haber yapılıyor. Emre mahalleli arkadaşlara soruyorum, bunlar bu mahalleden mi? Hepsi hayır diyor. Hasan Balaman'ın bindiği seçim otobüsünü taşlamak demek, 185 bin Ispartalıyı taşlamak demek. Hasan Balaman Ispartalıların sevdiği bir belediye başkanıdır. Ona hakaret etmek demek Ispartalılara, Isparta'ya hakaret etmek demektir” şeklinde konuştu.

Balaman DP adayı Mehmet Aybatılı'ya sorular yönelttiğini ama bunlara kendisinin cevap vermediğini dile getirdi. Balaman, “Öyle televizyon ekranlarına açık oturumlara çağırmakla olmaz. Saatlerce kendi ekranında konuşabilirsin. Bizim ekranımız halkın önü halkın gördükleridir. Isparta halkı merak ediyor” dedi.

Balaman, DP Adayı Mehmet Aybatılıya yönelik şu soruları sordu;

1- Isparta Belediyesinin beton santralini neden sattınız, kime sattınız, aldığınız para ile herhangi bir yatırım yaptınız mı?

2- Isparta Ticaret Kültür Merkezindeki usulsüzlüklerden dolayı sayın Yusuf Ziya Günaydın'ı mahkemeye verdiniz, Günaydın size tazminat ödedi mi?

3- Belediye başkanı olduğun dönemde üniversite inşaatlarını mühürlediniz mi?
4- Belediye başkanlığınız döneminde bir gazetecinin evini kurşunlattınız mı?

5- Ispaş'ta pomza satış sözleşmesini hangi tarihte yaptınız? Kaç yıllığına yaptınız?

6- Belediye başkanlığınız döneminde Isparta Belediyesi'nin ne kadar gayrimenkulünü sattınız? Sattıysanız kime sattınız? Hiçbir gayrimenkul satmadım diyorsunuz, Isparta halkı bana şunları da sattı onlarında hesabını versin diyor.

Bunları açıklayın. Açıklamadığınız takdirde, 185 bin Ispartalıya bunları ulaştıracağım. Bunların hesabını vereceksiniz. 

Aybatılı'ya yönelik eleştirilerine devam eden Balaman konuşmasına şu şekilde devam etti; “Sayın Aybatılı, camilere derneklere yardım yapıldığını söylediniz. Evet yapıyoruz. Ama bunu Isparta Halkının rahatlığını düşündüğümüz için yapıyoruz.

Hasan Balaman halkının rantçısıdır. Sizin gibi birilerin rantçısı değildir. Şehri Gül cami yardımları diyorsun, işte burada yapılan yardımların makbuzu. Sor bakalım bu cami nasıl yapılıyor. Sizin yapmış olduğunuz ayıptır.

 Herkes yardımı kendi rızası ile yapar. Siz yardım yaptığınız zaman birilerinin zoru ile mi yapıyorsunuz? Burada camiye yapılan bir yardım söz konusu. Cami yardımını da siyasi malzeme yapamazsınız.

Isparta Belediye ve TOKİ işbirliği yapılan evlere gidip kusur aramaya çalıyorsunuz. Yeni yapılan bir binada tabi ki ufak tefek kusurlar vardır. Bunlara da zamanla giderilecektir. Sonra da diyorsunuz ki biz başkanlığımız döneminde bin 850 konut yaptık.

Evet, yaptınız ama hiçbir alt yapısını yapmadınız. Oralara alt yapıyı gene benim döneminde yapıldı. Çocuk parkı mı vardı, alış-veriş merkezleri mi vardı. Bakkal bile yoktu, adeta kaderine tark etmiştiniz orada ki insanları.

Ben onlara moder gecekondu olarak nitelendiriyorum. TOKİ'de oturan benim amcaoğlum olduğunu iddia eden birisini konuşturarak yalan haberler yapıyorsunuz. Benim amca oğullarımın hepsi İstanbul'dadır.

 Üstelikte amcaoğullarımın soyadı da Balaman'dır. Gene yalanınız suçüstü yakalandınız. Biz Aliköy'e küçük bir yeni şehir kurduk. İçerisinde sağlık tesisi ile okulu ile birlikte.”

Al birini vur ötekine diyerek sözlerine devam eden Balaman, MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın'ın iddialarını ispatlamasını isteyerek Günaydın'a yönelik sorumuş olduğu soruları cevaplandırmasını istedi.

Balaman, “Sayın Günaydın diyor ki böyle peşkeş görülmedi diyorlar ki ITKM de halka sadece camiyle meydanlık kalmış eğer böyle ise bu getirip ispatlayın bende hem belediye başkanlığından hem de adaylıktan istifa edeyim.

Peki bunu ispatlayamadığınız zaman sizlerde istifa edecek misiniz? İşte hodri meydan. Sizleri açık yüreklilikle davet ediyorum. İnsanları kaldırmaya gerek yok bu dünyanın öbür dünyası da var.

Belediye başkanlığım döneminde eski Çarşamba pazarının olduğu yere biçmiş olduğunuz değer 100 milyar lira peki biz gelir gelmez ne yaptık bu alınmış olan meclis kararını iptal ettik biz burayı tam 20 trilyon 600 milyar liraya sattık. Eğer bu peşkeş çekmekse gerisini de halkıma bırakıyorum” şeklinde konuştu.

Balaman, MHP başkan adayı Günaydın'a yönelik sorularını yöneltti.

1- Belediye başkanlığınız döneminde belediyeyi zarara uğratmaktan yargılanıyor musunuz? Eğer yargılanıyorsanız ne tür cezalar aldınız? Bunu Isparta halkı ile paylaşır mısınız?

2- Sayın günaydın belediye başkanlığınız döneminde Isparta belediyesine ait telefonu evinizde kullandığınız mı? Veya evinizde kullandığınız telefonun faturasını belediyeye ödettiniz mi?

3-Sayın günaydın şu anda Isparta belediyesine borcunuz var mı? Varsa ne kadar?

4-Sayın günaydın Orhan Eren kimdir ve Orhan eren Isparta belediyesinden sizinde imza attığınız bir belgeyle belediyeye 105 milyar lira borç takmış mıdır? Bunu da açıklayınız

5-Sayın günaydın belediye başkanlığı döneminde belediye meclis üyelerinin belediyeye borcu var mıdır? Varsa ne kadardır?

6-Sayın günaydın belediye başkanlığınız döneminde belediyenin ne kadar menkul ve gayrı menkulünü sattınız? Ve kime sattınız?

Bu soruları cevaplamadığınız sürece belgeli bir şekilde broşürlerini bastırarak 185 bin Isparta halkına teker teker dağıtacağım.

MHP İl Başkanlığı tarafından basılan broşürlere de değinen Balaman, bunubir bilgilendirme müsfetteciği olarak nitelendirdi. Balaman, “Bu müsfettecik daha basıma girmeden önce bana geldi demosu benim elimde ve bunu bazı arkadaşlar bazı konuda kullanmaya çalıştı.

 Reddettim elimin tersiyle çünkü benim arkamda Isparta halkı var eğer ben kabul etseydim onlardan korksaydım bugün bunlar başıma gelmezdi. Çünkü bunlar öyle insanlardır ki devamını getireceklerdir. Bunlar zamanı gelince gerekli makamlara hesaplarını vereceklerdir.

 Burada özellikle belediye de çalışan arkadaşlarımızın aldıklarını iddia ettikleri maaşlar veriliyor. Bunları ispatlayacaksınız? Bunu nasıl ispatlarsınız o kişinin aldığı maaş bordrosu ile buraya iki tane ev koymuşlar evet bunların birisi benim dedemden kalan sütçülerde ki ev. İkincisi de eşimin üzerine olan modern evlerde ki ev.

Bu müsfettecikte bir takım faturalardan bahsediliyor bir yandan diyeceksin Isparta esnafından alışveriş yapmıyor bir yandan da alışveriş yaptığımız esnafı da karalayacaksın. Benim bir sürü MHP'li DP'li esnaflarla birlikte yapmış olduğumuz işler var.

Kebapçı kadirin faturasını koymuşsunuz bu kadar pide yediler diye ben sosyal belediyecilik anlayışı ile cenaze evlerine zengin fakir ayrım yapmadan pide gönderiyoruz onun faturasıdır.

Gelelim çikolata faturasına şu kadar ton çikolata yediler diye yazıyor dini bayramlarda bayramlaşma hediyeleşmiyor musunuz? Bende bütün çalışanlarıma birer paket çikolata hediye etmiştim bundan doğal ne var? Çalışanların yediği çikolata da mı gözünüz var? Benim çalışanlarım onurludur gerekirse il başkanlığının önüne gelip o çikolataları size verirler. Bunları siz anlamaktan acizsiniz” dedi.

Balaman, Belediye meclis üyelerinden 20 kişinin MHP'ye dava açtığını belirterek devamının da geleceğini söyledi. Açılan davalarının hepsinin tazminat davası olacağını kaydetti.


Balaman, “Sayın Aybatılı, Sayın Günaydın bu söylemlerinizi ispatlayın ispatlamayan namerttir ben de ispatlayamazsam namerdim. Açıkça meydan okuyorum size.

Sayın Aybatılı ve günaydın birer dönem belediye başkanlığı yaptınız tekrar aday oldunuz peki neden seçilemediniz? Isparta halkının karşısına ne yüzle çıkıyorsunuz” sözleri ile konuşmasını noktaladı