Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Isparta Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Çevik Kuvvet Polisine proje hazırlama eğitimi.

BAKA tarafından yapılan yazılı açıklamada, Çevik Kuvvet Polisine ''Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi'' ve Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansı proje ölçütlerine uygun şekilde proje hazırlanabilmesi amacıyla eğitim düzenledi.

Proje yönetimi eğitimi ile katılımcıların Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen proje teklifi hazırlama formatı olan 'Proje Döngüsü Yönetimi'ni kavrayıp, AB ve Kalkınma Ajansı hibe programları konularında bilgi sahibi olmaları sağlandı.

Görevleri ve hedefleri arasında bölgedeki kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarına planlama ve proje yapma konularında destek sağlamak, bölgede sürdürülebilir kalkınma ve sosyal gelişmeyi sağlama ilkeleri bulunan BAKA, bu konudaki eğitim çalışmalarını sürdürecek.,

BAKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Kamil Deniz Demirbaş'ın verdiği eğitime, Isparta Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Hüseyin Mektepli, Koruma Şube Müdürü Hakan Yılmaz ile 21 polis memuru katıldı. Katılımcılara, Kalkınma Ajansları mali destek programları ve Avrupa Birliği hibe mekanizmaları hakkındaki bilgi verildi. Eğitimde, paydaş, sorun, hedef, strateji analizleri, projelerin nasıl hazırlanacağı, proje döngü yönetimi, mantıksal çerçeve matrisi, başvuru formu ve bütçe konuları anlatıldı.