Isparta Valisi Vahdettin Özkan’nın Isparta’ya geldiği günden buyana üzerinde hassasiyetle durduğu 1/100.000 ölçekli Antalya-Burdur-Isparta Planlama bölgesi Çevre Düzeni Planı Bakanlık tarafından kabul edilerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 30 günlük askıya çıkartıldı. 

Isparta Valisi Vahdettin Özkan’nın girişimleri ile Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel’in destekleri ile kabul edilen 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı, Isparta’nın uzun vadede gelişimi için deyim yerindeyse hayati önem taşıyor. 

Daha önce hazırlanan ancak kapsamlı bir çalışma yapılmadığı için Vali Vahdettin Özkan’nın girişimleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mekânsal Stratejiler ve Çevre düzeni Planları Dairesi Başkanlığı nezdinde Isparta’da ve Ankara’da toplantılar yapıldı. 

Vatandaşlar sivil toplum kuruluşları ve diğer itirazlarının da değerlendirildiği 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yerinde bulunup gerekli düzetmeler yapıldıktan sonra 15 Nisan 2014 tarihinde onaylanarak Isparta’ya gönderildi.   

Genel olarak Çevre Düzeni Planı’nda yapılan önemli bazı değişiklikler ise şöyle;

-    İl genelinde yeni “Organize Tarım ve Hayvancılık Alanları” belirlenmiştir. 

-    Isparta Merkez’de mevcut gelişme alanları üniversite hattı boyunca genişletilmiştir.

-    Tarım alanları ile ilgili “Örtü altı tarımın yapıldığı, fiilen sulanan veya ilgili kurum ve kuruluşlarca sulama projesi kapsamında olan mutlak tarım arazilerinde 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 27.maddesi kapsamında kalan hayvancılık amaçlı yapılar hariç, hayvancılık tesisi yapılmasına izin verilmez” ifadesi plan hükümlerinden kaldırılmıştır.    

-    Davraz Kayak Merkezininim bulunduğu bölge plana kayak merkezi, kamping alanı, turizm alanı ve  günübirlik alan olarak işlenmiştir.    
 
-    Akkent TOKİ alanının bulunduğu bölgede yer alan Kentsel Genişleme Alanı genişletilmiştir.   

-    Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişme Bölgesi/Turizm Merkezi Alanları belirlenmiştir.  

Isparta Valisi Vahdettin Özkan yaptığı açıklamada;  Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde askıya çıkartılan 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı paftaları ve plan hükümlerine yönelik olarak, vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının ve ilgili tarafların itirazlarını askı süresi içerisinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ulaştırabileceklerini belirtti.

1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ve Çevre Düzeni Planı Paftaları 29.04.2014 tarihinde 30 gün süre ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İlan panosunda askıya çıkarıldı. 30 gün askıda kalacak. 

Ayrıca 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ve Çevre Düzeni Planı Paftaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü “http://www.csb.gov.tr/gm/mpgm/index.php?Sayfa=sayfaicerik&IcId=783” web adresinde yayınlanmış olup, bu süre içerisinde Çevre Düzeni Planına ilişkin itirazların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yapılması gerekmektedir.