Uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen eko etiket  “Yeşil Bayrak” ödülünü almayı hedefleyen Mustafa Şener İlkokulu ilimizde yine örnek bir çalışmaya öncülük ederek, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında “Çevre Bilinci, Çevre Yönetimi ve Sürdürülebilir Kalkınma Eğitimi Vermek” amacı ile okulöncesi, ilkokul ve ortaokul düzeylerinde başlatılan bir programa dahil oldu.

Öğrencilerin hem çevresel konularda bilgilendiklerini, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve STK’ları çevresel konularda bilinçlendirmede rol aldıklarını belirten Okul Müdürü Orhan Çelik, Eko-Okullar Programı faaliyetleri hakkında şu bilgileri paylaştı:

‘’Eko-Okullar Programı’na katılımda zorunluluk bulunmayıp, okulların gönüllülük esasına dayanmaktadır. Programa başlayan okulların 1 yıllık faaliyetleri sonucunda, çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra; program dahilinde ki çalışmalarla ve çevre eğitimi ile üstün başarı sağlamış okullara da “Yeşil Bayrak” ödülü verilmektedir. Yeşil bayrak uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko etikettir.

Mustafa Şener İlkokulu olarak 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı başlangıcı itibari ile Eko-Okullar Programına gönüllü olarak dahil olduk. Programda öğrencilerimizin aktif rol almalarını sağlamak amacı ile okulumuzda eko timlerimiz kuruldu. Program kapsamında atık pil, atık kağıt ve mavi kapak toplama faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Ayrıca Isparta’mızın Dünya çapında tanınmış Kasnak Meşesi Ormanı’na biyolojik çeşitliliği görmek amacı ile 12 Kasım 2017 tarihinde gezi etkinliği düzenledik. İkinci olarak ise 04 Nisan 2018 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi bahçesine ekolojik tur etkinliği düzenledik. Turda ağaçlar, ağaççık ve çalı türleri, anavatanları, tohumları yetiştirme koşulları, insan yaşamındaki etkileri, mitolojik öyküleri, Anadolu kültüründeki yeri gibi konularda bilgi edinildi.’’ Elif AKGÜL