Keskin; "Semptomlar başladığı zaman ne komşuya soracaksın, ne ablana soracaksın, ne kocana soracaksın, tıbba güvenerek 8 tane sabah, 8 tane akşam alacaksın ve ertesi gün 3 ilaç olarak devam edeceksin" dedi. Koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından karantinaya alınan hastalara filyasyon ekipleri tarafından verilen ilaçların kullanılması gerektiğini anlatan Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ruşen Keskin, hasta olan vatandaşlarımız lütfen bizlere inanarak hareket etsinler dedi. Tedavide en önemli olan ilaç konusunda da açıklamada bulunan Keskin; "İlaç konusunda ilacın kullanım konusunda ilacın dozajı konusunda sağlık çalışanlarının verdiği bilgiye dikkat ederlerse hem bizlerin iş yükü daha az olur hem kötü manzaralarla karşılaşmamış oluruz. Hastalarımız her şeyi bizden beklemesinler evet bizler buradayız 7/24 hizmetindeyiz ama onlarında desteklerine bizlerinde ihtiyacı var" diye konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA KULLANIYOR

Koronavirüs testi pozitif olan sağlık çalışanlarının dahi ilaçları kullandığını belirten Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Keskin, “eğer bu ilacı kullanmazsak virüsün sayısını artırırız. Onun için verilen ilaçları kullanmalıyız. Bizlerde bu ilaçları kullanıyoruz doktor arkadaşım, hemşire arkadaşım, benim çalışanımda pozitif olduğu zaman bu ilacı kullanıyor evet rakam biraz yüksek olduğu için insanın bilmeyenin gözünde farklı algılara neden oluyor. sabah 8 ilaç, akşam 8 ilaç kullanılmak zorunda bu neden önemli virüsü ilk aldığınız zaman ki sayısının çoğalmadan önlemini alabilirsek vücut bununla savaşmayı başarabiliyor. Ama biz bunu bir komşuya soralım bir bakalım semptomlar olacak mı, ateşimiz yükselecek mi diye beklersek vücuttaki virüsün sayısını artırırız.

Dolayısıyla ilacı kullandıktan sonra gecikmiş bir dönemde faydası da olmaz. Bu semptomlar başladığı zaman ne komşuya soracaksın ne ablana soracaksın, ne kocana soracaksın, tıbba güvenerekten 8 tane sabah, 8 tane akşam alacaksın ve ertesi gün üçer üçer ilaç olarak devam edeceksin" dedi. Virüste erken tedavinin önemine dikkat çeken Şehir Hastanesi Başhekimi Ruşen Keskin; “Vatandaşımızdan istediğimiz tek nokta ilacı düzenli şekilde kullanmasıdır. Yok kekik suyu faydalı, yok nane suyu faydalı gibi bu tür şeylere hiç girmesinler ki biz virüsü ilk aşamada daha çoğalmadan vücuda yayılmadan önlemine almak eğer geç kalırsak onlar geç kalırsa bize de geç gelirse sonuçlar kötü olabilir. Vatandaşlarımızdan istediğimiz tek nokta ilaçlarını düzenli kullanması, düzenli sayıda kafasına göre atayım dememesi doktorların söylediklerini dinlesinler ve ne diyorlarsa onu uygulasınlar" diyerek sözlerini son verdi.