Seçim tarihiyle ilgili bilgi veren CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü, şuandaki aday sayısını da açıkladı.

16 Şubat 2020 Pazar günü saat 10'da Iyaş Kongre Merkezi'nde 3 adayla İle Başkanlık seçimine gideceğini açıklayan Kürkçü, tek aday üzerinde bir uzlaşma sağlanamadığını söyledi.

Chp'de İl Başkanlığına aday olan isimler şöyle;

1: Yalım Halıcı

2: Zafer Sağlam

3:İzzet Beydoğan

Bu 3 adayın şu anda delege bazında çalışmalar yaptığını belirten Kürkçü, İl başkanlığı için 20 Asil 20 yedek yönetim kurulu, 5 Disiplin Kurulu asil 5 yedek 8 tane Kurultay delegesi ile il başkanlık için yarışacak 4 adayın 16 Şubat Pazar günü saat 10'da yapılacak kongrede belli olacağını belirtti.

ISPARTA'da şubat ayında yapılması beklenen seçimde CHP il başkanlığına aday olan 40 yaşındaki Yalım Halıcı, 1999'da gençlik kollarıyla başladığı siyasette, Isparta'da CHP milletvekilliği yapan Mevlüt Coşkuner, Ali Haydar Öner ve İrfan Bakır'ın danışmanlığı görevlerini üstlendi.

VEKİLLERİN DANIŞMANIYDI İL BAŞKANLIĞIN ADAY OLDU

ISPARTA'da şubat ayında yapılması beklenen seçimde CHP il başkanlığına aday olan 40 yaşındaki Yalım Halıcı, 1999'da gençlik kollarıyla başladığı siyasette, Isparta'da CHP milletvekilliği yapan Mevlüt Coşkuner, Ali Haydar Öner ve İrfan Bakır'ın danışmanlığı görevlerini üstlendi.  

CHP'de kongre sürecinin devam ettiği illerden Isparta'da, üç başkan adayı yarışacak. Zafer Sağlam ve İzzet Beydoğan'ın yanısıra il başkanlığı için sürpriz bir isim aday oldu. Isparta doğumlu Yalım Halıcı, 1999'da Denizli'deki üniversite öğrenimi sırasında gençlik kollarında başladığı siyasi hayatında, Isparta'da iki dönem il yönetim kurulu üyeliği ve CHP'den Isparta milletvekilliği yapan Mevlüt Coşkuner, Ali Haydar Öner ve İrfan Bakır'ın danışmanlığı görevleriyle 20 yılı doldurdu.

AİLEDEN CHP'Lİ Babası Isparta'da belediye başkanlığı ve milletvekilliği adayı olan, annesi kadın kolları başkanlığı ve Genel Merkez parti meclis üyeliği gibi görevlerde bulunan Yalım Halıcı'nın anne ve babası da CHP Isparta teşkilatının çeşitli kademelerinde uzun yıllar görev aldı. İki dönemdir Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şubesi'nde yönetici görev yapan Halıcı, en büyük hedefinin parti içerisinde büyük bir birlikteliği ve beraberliği sağlamak olduğunu açıkladı.

'UMUT BİZİZ' HAREKETİ

Hiçbir kişi yada grubun etkisi altında kalmadan tamamen parti tabanından gelen sese kulak vererek 'umutbiziz' hareketi olarak bu kararı verdiklerini belirten Yalım Halıcı, “Parti içerisinde eksik kaldığı noktalarda dayanışma ve yoldaşlık kültürünü tahsis etmek istiyoruz. Çünkü CHP'de adamcılığa yer yoktur ve olmamalıdır. CHP örgütleriyle var olmuş bir siyasi partidir. Bu sebeple neredeyse bir asırdır ayaktadır. Bugüne kadar hem CHP Örgütlerinde, hem de Ankara'da edindiğimiz tecrübeleri partimiz ve memleketimize hizmet için kullanmak bir diğer aday olma sebebimiz″ dedi.

SEÇİLİRSE HEDEFLERİ

Seçildiği takdirde amacının Isparta'da kaybedilen milletvekilliğini tekrar almak olacağını kaydeden Halıcı, “Gitmediğin yer senin değildir sözü siyasette çok önemlidir. Köy-köy, mahalle-mahalle, ilçe-ilçe gezerek aktif bir süreç geçirmeyi hedefliyoruz. Her ay bir ilçemizde yönetim kurulu toplantısı yapmayı planlıyoruz. Vatandaşlarımızın da derdini dinlemek için 'Halk Günü' yapmayı planlıyoruz. Hem Isparta sorunlarına, hem de ülke sorunlarına duyarlı olacağız″ diye konuştu.