Eğitim Bir Sen Isparta Şube Başkanı İhsan Arıcı "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), katsayı adaletsizliğini ortadan kaldıran YÖK'ün kararını Danıştay'a taşıyarak, halktan ve değerlerinden ne kadar uzak, topluma ne kadar yabancı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur." diyerek CHP'ni hedef aldı. Arıcı'nın konuyla ilgili konuşması şöyle; "
 
28 Şubat sürecinin dayatmalarından olan katsayı uygulaması mesleki eğitime en ağır darbeyi vurmuş ve meslek lisesi öğrencilerine yıllardır üniversite yolunu kapatmıştır. Meslek liselerini ilgi alanından çıkaran öğrenciler genel liselere yönelmiş, mesleki eğitim can çekişmiştir. Başta sendikamız olmak üzere bütün eğitim otoritelerince eğitimde fırsat eşitliğini baltalayan katsayı uygulaması eleştirilmiş ve yanlıştan geri dönülmesi çağrısı her-fırsatta yenilenmiştir. İş çevrelerinin isyan edercesine ;'meslek lisesi memleket meselesi" diye verdiği gazete ilanlarını görmez dengelen Kemal Gürüz ve Erdoğan Teziç yönetimleri inat ve ısrarla katsayı kıyımını sürdürmüşlerdir.
 
Bir önceki YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın başkanlığındaki yönetim, eğitimcilerin ve sanayicilerin feryadına kulak vermiş ve darbe dayatması uygulamayı ortadan kaldırmak için somut adım atmıştır. Meslek liselerinin önünü açacak olan bu adım önce İstanbul Barosu'nca dava edilmişti. Şimdi ise, görevi CHP devralarak, YÖK'ün mesleki eğitimin önünü açan katsayı kararının iptali için Danıştay'a başvuruda bulundu. Bu girişim, 28 Şubat'ın eğitimdeki Vesayetine CHP'nin yargıyı alet etme girişimidir. Halkın çocuklarının önünü kesmek için getirilen katsayı bariyerinin kaldırılması anlaşılan CHP'yi rahatsız etmiştir.
 
Meslek liselerine giden öğrencilerin ve ailelerinin, adının halkçı parti olduğunu ama kendisinin halka karşı olduğunu düşünmeleri CHP'ye haksızlık olmayacaktır. Eğitimciler, öğrencilerin çözdüğü soruyla değerlendirilmesi gerektiğini düşünürken, CHP ve onun zihniyetinde olanların diplomaya göre değerlendirme yapılmasını istemesi akıllara durgunluk verecek cinsten bir yaklaşımdır.
 
Katsayı, eğitimde vesayetinin önemli ayaklarından birisi olduğu için, başta sendikamız olmak üzere toplumun önemli kesimleri tarafından eleştirilmiştir. Vesayetin devamını isteyen CHP, geçmişte yaptığı gibi, halkın yararına olan bikarara karşı çıkarak, konuyu yargıya taşımayı kendisine ilke edinmiştir.
 
Halkın değerlerini hedef almaktan çekinmeyen CHP, bu adımıyla meslek liselerine giden öğrencileri hedef almıştır. Katsayı adaletsizliği Giderildiğinde, Eğitim-Bir-Sen olarak "Türkiye bir ayıptan daha
Kurtuldu" demiştik. Görüyoruz ki, CHP ayıbın devam etmesini istemektedir. Halka inat halkçılık yapmaya çalışan CHP, eğitimcilere inat eğitimi dizayn etme girişimlerine devam etmektedir. CHP’yi yanlıştan dönmeye ve halkın gerçekleri ile yüzleşmeye davet ediyoruz."