CHP'de, 18. Olağanüstü Kurultayda Genel Başkanlığa aday olacağını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Isparta’da destek aldığını ve önde olduğunu ileri sürdü.
 
Muharrem İnce, tarihi Yürüyen Köşk'te düzenlediği basın toplantısında, Yalova örgütünün tamamına yakınının kendisine destek verdiğini söyledi. Kurultaya ilişkin algı yönetimi oluşturulmaya çalışıldığını öne süren İnce, şöyle konuştu: "Genel Başkan her şeye hakim. 'Muharrem İnce kazanamaz.' Bakın ben buna gülüyorum, gerçekten gülüyorum. Dün Bursa'daydım. Bursa'da 13 delege arkadaşımız imza verdi.

Bugün 9 delege arkadaşımız daha imza verecek. Pek çok ilde, Adana'da, Muğla'da, Aydın'da, Isparta’da, Düzce'de, Bolu'da, Yalova'da, Kastamonu'da... Sayarım da sayarım.

Hepsinde öndeyim. Önde olduğum tüm illeri açıklamak istemiyorum. O köşe yazarlarına sesleniyorum. Hangi bilgiyle bunu konuşuyorsunuz? Hangi bilgiyle bunu yazıyorsunuz? Bunlar doğru değil ki. Bu algı yönetimini bilerek yapıyorlar. Farkındayım bunun. Gülüyorum bunlara ama biraz da üzülüyorum, gerçekleri yansıtsınlar. Bu yazdıkları gerçek değil. 78 il başkanı destek açıklaması yapmış Genel Başkan'a. Bir; zaten toplantıda 60 il başkanı vardı. 60 il başkanından 78 destek çıkıyor. İki; 38 il başkanı zaten kendisi delege değil. Himmete muhtaç dede, nasıl himmet vere? Delege olmayan birisi delege adına nasıl konuşuyor Bunlar doğru değil. Genel Başkan hiçbir delegeyi aramayacaktı, telefon açmaya başladı. Küçük salon tutacaksın, Muharrem İnce'nin salon hâkimiyetini, salondaki konuşmasını engelleyeceksin. Baskın kurultay yapacaksın 15 günde, çalışmasını engelleyeceksin.

Korkunun ecele faydası yok. Bu kurultayda bu seçimi alacağız."