CHP’de, Parti Meclisi üyeleri, genel başkan yardımcılarından oluşan heyetler, hafta sonu milletvekili aday adayları için örgütün nabzını yoklayacak. Ayrıca Genel Merkez tarafından kamuoyu araştırması yapılacak.

CHP, 12 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde aday belirleme sürecini değerlendirmek üzere, 2 Nisan Cumartesi ve 3 Nisan Pazar günleri örgütün görüşünü tespit edecek.

Konya, Samsun, Balıkesir, Burdur, Giresun, Ordu, Kayseri, Adıyaman, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Kocaeli’nin yer aldığı 12 il merkezinde milletvekili aday tespitine yönelik olarak örgütün görüşü alınacak.

Görüşmelere, il başkanları ve il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, belde başkanları, belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, il disiplin kurulubaşkanları ve üyeleri, il-ilçe gençlikve kadın kolları başkanları ve milletvekili aday adayları katılacak.

Örgütün nabzını tutacak olan heyetler, ildeki meslek odaları ve sivil toplum örgütleriyle de görüşecek. Ayrıca illerde Genel Merkez tarafından kamuoyu araştırması yapılacak.