BASIN AÇIKLAMASI

Son zamanlarda ulusal ve yerel basında sıklıkla yer edinen Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili haberlerde yer alan ve CHP Aydın Milletvekili olarak benim ve Isparta Milletvekilimiz Sayın Ali Haydar Öner'in parti içinde farklı saflarda olduğunu iddia eden haberlerin asılsız olduğunu değerli basınımıza ve kamuoyuna ifade etme gereğini duyuyorum. Dolayısıyla bu yöndeki açıklamaların ve haberlerin aslı yoktur.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde tüzük kurultayına yönelik olan imza toplama sürecine Antalya Milletvekilimiz ve partimizin bir önceki genel başkanı Sayın Deniz Baykal ve ben imza vermedik. Bizim her zaman CHP'nin Türkiye'yi yönetecek iktidarı oluşturması amacıyla güçleneceği bütüncül ve kapsayıcı bir bakışı muhafaza etmek görevimiz bulunmaktadır. Bu nedenle gerek ben gerekse de diğer milletvekili arkadaşlarım arasında herhangi bir amaç farkı bulunmamaktadır.

CHP'nin Türkiye'nin aydınlık geleceğini hazırlayacak iktidarı kurması hepimizin yegane hedefidir. Bunun dışındaki iddiaların gündelik siyasal dedikodular olmasının ötesinde değeri yoktur.

Bu vesileyle Isparta halkına selam ve sevgilerimi ileterek kamuoyunu saygılarımla duyururum.

Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar

CHP Aydın Milletvekili