Eğitimci Cumhur Eşref Ünsal, 2015 Milletvekili Genel Seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday adayı olduğunu açıkladı. Böylelikle CHP'nin ilk aday adayı Ünsal oldu.

30 Mart Yerel Seçimlerinde de CHP'den Belediye Başkan aday adayı olan ve ardından CHP'nin 5-6 Eylül tarihlerinde yapılan seçimli Kurultay'da da Gene! Başkanlığa aday olan Öğretmen Cumhur Eşref Unsal, 2015 Haziran ayında yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Milletvekili adayı olduğunu dün resmen kamuoyuna duyurdu.

"HÜKÜMETİN YOLSUZLUKLARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR"

Konu ile ilgili olarak dün saat 11.00'de bir basın toplantısı düzenleyen Unsal; "Ülkemiz 12 yıldır aynı hükümet aynı siyasiler tarafından yönetilmektedir. 12 yıl boyunca başımızdan geçen olaylara teğet geçti vanmünit, kader, fıtrat, mahalle baskısı, montaj bunlar, rabbim böyle istedi gibi bahaneler ile vatandaşlarımız uyutulmuştur. Görevlerine hızlandırılmış tren facialarıyla başlayan hükümet, görevini maden kazalarıyla hala devam ettirmektedirler. Yolsuzluklara ise deniz feneri ile başlamış ayakkabı kutuları ile devam ettirmekteler. Ekonomiye gemicik orduya kürecik, gençliğe dindar gençlik dayatmalarıyla götürüyorlar.

"ÇOK CİDDİ BİR ALGI OPERASYONU YÜRÜTÜLÜYOR"

İleri demokrasiden dem vuran hükümetimiz vatandaşların telefonlarını dinleyerek, evlerine baskın yaparak internete yasak koyarak, düşünce ve ifade özgürlüğüne gem vurarak adaleti temsil ettiklerini söylemekten geri kalmıyorlar. TBMM' de yasama ve yürütme kaldır indir ile yürütülmekte. Yargı ise boynundan bir tasma ile Başbakanlığa bağlanmıştır. Hakim ve savcılar sürülmekte dosyalara göre savcılar belirlenmekte avukatlar ise her ay sokaklara ve yollara dökülmekte. Yolsuzluklar oluyor deliller karartılıyor bakanlar kendilerini aklıyor. Ekonomiyi gemicik, orduyu kürecik, gençliği dindar gençlik ile yürütmekteler. Ülkemizde çok ciddi bir algı operasyonu sürdürülmektedir. Ergenekon, Aktütün, Reyhanlı, Uludere olayları yandaş medya ile unutturulmak istenmekte. Habur'dan gelene turist, taburdan gelene terörist muamelesi yapılmakta değerli basın Bilanço maalesef ağırdır.

"ISPARTA'DA SAĞLIK VE EĞİTİM NE DURUMDA BİLEN VAR MI?"

12 yılda iş kazalarında tersane ve yeraltındaki maden ocaklarındaki iş kazalarından ve çeşitli sebeplerden 12 bin çalışanımız ölmüştür. Isparta’mıza gelince Isparta’mızda en iyi yürüyen işlerin eğitim ve sağlık olduğunu iddia edenleri hatta eğitim ve sağlık konularında pilot bölge ilan edenlere buradan soruyorum? Isparta’mızda sağlık ne durumdadır bunu bilen vatandaşlarımız var mı acaba? Isparta' da kanser, tümör, solunum sisteminden dolayı ölüm vakalarının ne denli ileri derecede olduğu hiç araştırılıyor mu? Milletvekillerimiz çalışıyor, komisyonlar kuruluyor ama hiçbir sonuca ulaşılamıyor.

"CHP'DEN MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY ADAYLIĞIMI AÇIKLIYORUM"

Eğitim Millilikten çıkmış Atatürk karşıtlığı bir yapıya bürünmüştür. Aynı zamanda bir kent konseyi, Milli Eğitim komisyonu üyesi olarak defalardır okul müdürlerinin neden atanmadığı konusunda cevap istediysek bile kimseden yanıt alamadık. Bu keşmekeşliğe dur demek için CHP'den milletvekili aday adaylığımı buradan siz değerli basına ve kamuoyuna açıklıyorum.

"BİR EĞİTİMCİ OLARAK ÜZERİME DÜŞEN GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIM"

Ben Cumhur Eşref Unsal; Isparta’mızda ve ülkemizde cereyan eden hadiselere seyirci kalmamak adına bir eğitimci olarak üstlenmiş olduğum bu görevi siz değerli basın ve hemşerilerimizin takdirine sunuyorum izninizle. Sözlerimi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir değişiyle noktalamak istiyorum. Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı'na