CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün saat 16.00’da Hükümet Meydanı’nda Ispartalılara seslenecek. Tüm Ispartalıları mitinge davet eden İl Başkanı Demirkol, “Ülkeye halkın iktidarını getireceğiz” dedi.

CHP Milletvekili adayları hafta sonu basın mensuplarıyla biraya gelerek gündemi değerlendirdi. Bugün ilimize gelecek olan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun programı hakkında kısa bir bilgilendirme yapan İl Başkanı Senayi Demirkol, ‘’Yaşanacak bir Türkiye için Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bugün saat 16:00’da hükümet meydanında halkımıza hitap edecektir. Hükümet meydanında Türkiye ve Isparta gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunacaktır. Bugün Saat 16:00’da tüm Ispartalıları mitinge davet ediyorum” dedi.

ÜLKEYE HALKIN İKTİDARINI GETİRECEĞİZ

Bugüne kadar hiçbir siyasi partinin CHP kadar Türkiye sorunlarına hakim, çözümlerini hazırlamış olarak seçime girmeyi başaramadığına dikkat çeken Demirkol, ‘’CHP olarak milletin çok özlediği ekonomik refahı eşit ve adil hak dağılımını, iç ve dış barışı, onurlu duruşu, birliği ve beraberliği getirmek için geliyoruz. Birlik içinde üşenmeden, yorulmadan, bölünmeden tüm il ve ilçe örgütlerimiz ile birbirimize tutunarak bu ülkeye halkın iktidarını getireceğiz” diye konuştu.

DEMOKRASİNİN 4. AYAĞIDIR, BASIN

Öte yandan yasama, yargı ve yürütmenin yanı sıra demokrasiyi ayakta tutan 4. unsurun basın olduğuna dikkat çeken CHP Milletvekili Adayı İrfan Bakır “Bizi eleştiren bize sağduyu ile yaklaşan kimler varsa saygı göstermek zorundayız. Medyanın temel işlevi, eleştiri üzerine kurulmuştur. Bizi eleştirenlere her zaman saygı duymak zorundayız. Siyasetçi her zaman eleştirilebilir ama önemli olan eleştiriden ders almak gerekmektedir. Yanlışı varsa düzeltmelidir. Demokrasiyi ayakta tutan unsurlar, yasama, yargı ve yürütmedir ama bu hususta en önemlisi medyaya düşmektedir. Demokrasinin ayakta tutan dördüncü unsur ise medyadır. İktidara geldiğimiz zaman herkese eşit şekilde yaklaşacağız. Basın ve internet kanununu tekrardan düzenleyeceğiz” dedi.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAĞLAYACAĞIZ

Diğer taraftan AK Parti’nin iktidarda olduğu süre boyunca basın organlarına çok yasak koyduğunu dile getiren CHP Milletvekili Adayı İsa Önder Dinçtürk “Ak Parti 13 yıldır basına çok yasak koydu. Özgür olması gereken basın susturuldu. CHP iktidar olduğunda basının tekrardan özgür olmasını sağlayacağız. Taraflı yayınlar yapmak ve halkı yanıltmak ve en kötüsü de iktidarın ağzından yanıltmaktır. İktidarımızda özgür basın için uğraşacağız. Bu kadar taraflı yayınların yapılıyor olması halkımızı yanıltıyor ve huzursuz ediyor. Bu konuda çok şikayet var. Bunlara malzeme olmamak lazım” şeklinde konuştu.

12 SENEDE YAPAMADIKLARINI 4 SENEDE YAPACAĞIZ

CHP Genel Başkanının bugün Isparta’da çok önemli açıklamalarda bulunacağını söyleyen CHP Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan da “CHP Genel Başkanımız bugün Türkiye için çok önemli açıklamalarda bulunacak. Isparta’da neler yapılmadı ve nelerin yapılacağı anlatılacak. Ispartalı geçmiş 12 senede bu iktidarın yapmadıklarını ve gelecek 4 senede bizim yapacaklarımızı duyacaklar. Tüm Ispartalıyı meydana bekliyoruz. Şu zamana kadar açıklamadığımız projeler açıklanacak” dedi.

SESİMİZ OLUN

Konuşmasında şu ifadelere yer veren Ceyhan “Kurumları yönlendiren kişiler basındır. Basının asli görevi sormaktır. 12 yıldır yapılmayanları, bizim açıkladığımız bilgileri teyid etmek için, 12 yıldır Isparta milletvekillerine sorunuz. 8 yıldır Isparta’ya hiçbir faydanız olmadı. Hiçbir şey getirmediniz. Isparta’ya çevre şehirlerden farklı hiçbir şey yapmadığınız için beceriksizsiniz” dedi.

BASKIYA ÇARE OLACAĞIZ

CHP 4. sıra Milletvekili Adayı İzzet Beydoğan ise “Basın özgür değilse, bu ülkenin vatandaşı tutsak anlamına gelir. Vatandaşın haber alma özgürlüğü engellenmiştir. Gerek merkezde gerekse ilçelerdeki basın mensuplarının işleri çok zor. Hükümet baskısı altına çalıştıkları için zor şartlar içerisindeler. İstedikleri gibi yazamadıklarını da biliyoruz. Bu iktidarın yapamadıklarını yapacağız. Genel Başkanımız bugün, Türkiye’deki bütün projelerini Isparta’da açıklayacak. CHP’yi iktidara taşıyacağız” diyerek sözlerini noktaladı.