Öner için verilecek beş kuruşum yok

 Kaya, Türkiye'yi İran islam Cumhuriyeti'ne benzeten Eski Vali Ali Haydar Öner'in CHP'den birinci sıra aday gösterilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Geçtiğimiz günlerde gazetemize açıklamalarda bulunan CHP eski Kadın canlı casino siteleri Kolları Başkanı Zehra Kaya, ilginç bir iddiayı daha gündeme taşıdı. CHP'nin milletvekili aday adaylarının belirlenme sürecinde partinin gönderdiği mesajla ön seçim yapılması için üyelik aidatlarının istenmesi, buna rağmen ön seçim yapılmaması ile ilgili sert çıkan Kaya şunları söyledi, "ben uzun yıllar CHP için çalıştım.

Halen de çalışmaktayım. Biz bugüne kadar bu partinin bekası için çok paralar verdik. Helali hoş olsun. Her zaman da veririm. Ancak Ali Haydar Öner için verilecek bir kuruşum bile yok. Çünkü İsparta'yı savunması gereken, İsparta'yı hak etmesi gereken bir isim değildi. Aday adaylığı belirleme süreci öncesi parti bize şöyle bir mesaj çekti, "ön seçim yapılacak olmasından dolayı üyelerimizin üye aidatlarını yatırmaları, yatırmadıkları takdirde ön seçimde oy kullanamayacaklar" denildi. Bizler bu aidatlarımızı seve seve yatırdık.

Ancak burada yönetim partililerini hiçe sayarak ön seçim yapmamıştır. Bunu neye dayanarak yapmamıştır? Merak ediyoruz."

ISPARTA ÖRGÜTÜ SİNEYE ÇEKMİŞTİR

Diğer taraftan İsparta'da yaşanan aday krizine Şanlıurfa'yı örnek gösteren Kaya, aynı tutumun İsparta il örgütü tarafından da verilmesi gerektiğini belirterek şunları belirtti, "aday adaylığı belirleme sürecinde Urfa'da bir örnek yaşandı. Sedat Bucak'ın kardeşinin Urfa birinci sıradan aday gösterileceği duyumları üzerine CHP Urfa il örgütü topluca istifa etti.

Sonra Bucak'ın kardeşinin ismi geri çekildi. Önümüzde böyle bir örnek varken, İsparta örgütü neden Ali Haydar Öner'i sineye çekti? Ancak benim oğlum bile siyasal mezunu. Eğer kendi çıkarlarım için hareket etmem gerekse Ali Haydar Öner'in yanında olması gereken ilk insan bendim. Neden çünkü benim oğlumu da ya vali yada kaymakam yapal-ibir. Ancak böyle bir dönemde benim şahsi çıkarlarımdan daha çok ülkemin çıkarlarını gözetmek durumundayım."dedi.

Gülses