Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) merkez ve ilçe, belde ile köylerdeki çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Şarkikaraağaç İlçesi'nde vatandaşla buluşan CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan ve teşkilatı ile 1 .sıra Milletvekili Adayı Ali Haydar Öner, burada 8 ilçenin başkanlarıyla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Toplantıda CHP'nin kimseyi küstürmemesi gerektiği ve tüm kapıların çalınarak çalışmalara devam edilmesi, vatandaşın gönlünün alınması benimsendi. CHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Ali Haydar Öner burada partililere seslenerek, "Son 10 gün bize uyku yok" dedi.

Şarkikaraağaç İlçe Örgütü'nde gerçekleştirilen toplantıya Gelendost, Uluborlu, Senirkent, Gönen, Keçiborlu, Atabey, Aksu, Yalvaç, ilçe başkanları katıldı. Son durum değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda seçimlere 10 gün kala seçim stratejisi tekrar gözden geçirildi. Toplantıda, il ve ilçe örgütleri, gençlik kolları, kadın kollarına nokta ziyaretler yapılması noktasında telkinde bulunulurken, köylü ve çiftçi kesiminin görüşlerinin alınması benimsendi.

CHP İsparta Milletvekili Adayı Ali Haydar Öner. kentin milli gelirden aldığı payın her geçen gün azaldığını savunarak, kaynakların verimli kullanılmadığına vurgu yaptı. Seçim çalışmalarına başlandığından bu yana parti bünyesinde AR-GE oluşturulduğunu ifade eden Ali Haydar Öner, 100'e yakın köy ve kasabadan elde edilen verilerin şok etkisi oluşturduğunu anlattı.

12 ilçede yaptıkları araştırmalarda çalışabilir yaştaki tanm nüfusunun hızla toprağını terk ettiği ve ithalat politikaları ile hayvancılıkla uğraşan çiftçi ve köylü kesiminin durumlarının çok vahim olduğunu gördüklerini söyleyen Ali Haydar Öner konuşmasında şunları söyledi: "Ayvalıpınar, Sütçüler, Keçiborlu'nun işsizlik sinyalleri verdiği anlaşılıyor. Toprağını hızla terk edenler arasında Atabey, Aksu, Sütçüler görülüyor.

Hayvanları hacizli, üreticisi faizli, beldesi ipotekli yerlerimiz var. Bağıllı ziyaretimizde 'sorunlarınız nedir?' diye sorduğumuzda Bağıllı nüfusunun tamamı bankalara borçlu olduğu gerçeği ortaya çıktı. Tüm aksaklıkları gün ve gün genel merkezimize aktarıyoruz. CHP Meclise girdiği takdirde yapılacak olan yasa çalışmalarında İsparta envanteri kullanılacak. Tarımda, turizmde, ticarette, meyvecilikte, İsparta Türkiye ölçeğinde önemli bir göstergedir. Bu nedenle tarımdan teşvike kadar her konuyu verimlilik esasına göre ve bölgelere göre değerlendireceğiz. Çiftçimizi ve köylümüzü de yüklenmiş olduğu mazot ve vergi külfetinden kurtaracağız"