Süleyman Demirel Üniversitesi yönetiminin TED Isparta Kolejine bulunduğu araziyi boşaltması yönündeki resmi ihtarnamesine CHP İl Başkanı Vedat Şenol tepki gösterdi. Vali Memduh Oğuz ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı da göreve çağıran Şenol, “Kolejle ilgili yaşananlara seyirci kalmayın” dedi.

TED Isparta Kolejinin bulunduğu arazi Isparta kamuoyunda uzun süredir tartışılıyor. Son olarak Süleyman Demirel Üniversitesinin TED Kolejine bulunduğu alanı tahliye etmesi için gönderdiği resmi ihtarnameye CHP İl Başkanı Vedat Şenol tepki gösterdi.
 
TED Isparta’ya kuruluş amacı içerisinde üniversitenin olduğunu belirten CHP İl Başkanı Vedat Şenol, “Koleji, akademisyenleri Isparta’ya getirmek için kurulan bir eğitim kurumudur” dedi.
 
CHP İl Başkanı Şenol, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun TED arazisini bir rant merkezi olarak gördüğünü söyledi.
 
Rektör İbicioğlu’nun TED Koleji konusunu çok aşındırdığını belirten Şenol, “Sayın Hasan İbicioğlu, üniversite rektörlüğüne geldiği günden bu yana TED Isparta Kolejinin yeriyle meşgul olmuştur. Burayı bir rant merkezi olarak görüyor. Bilimle uğraşması gereken bir üniversitenin bu tür şeylerle uğraşmasını doğru bulmuyoruz. Hocam artık TED’i rahat bırak. Bu konuyu çok aşındırdın, çok uzattın” diye konuştu.
 
Seyirci kalmayın
 
Isparta için “ilim şehri” tezini ortaya koyan Vali Memduh Oğuz’un TED Kolejiyle ilgili yaşananlara seyirci kalmakla suçlayan Şenol, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı da koleje yer konusunda yardımcı olmaya davet etti. Şenol konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Isparta’nın ilim şehri olduğu konusunda sürekli açıklamalar yapan Sayın Valimiz Memduh Oğuz’u da eleştiriyorum. Bu konuda Sayın Valimiz sessiz kalıyor, sürece seyirci kalıyor. Elini kolunu dahi kıpırdatmıyor. Kendisi sadece başka kolejler için değil, TED koleji için de çalışmalar yapabilir. Ayrıca Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’a da bir çağrıda bulunuyor. TED Isparta Kolejine yer konusunda yardımcı olabilir. TED Isparta Koleji Isparta’nın en önemli eğitim kurumlarındandır. Biz CHP Isparta Teşkilatı olarak bu başarılı eğitim kurumunun her zaman yanında olacağız. Önümüzdeki günlerde de kendilerini ziyaret edip, sorunlarını dinleyeceğiz. Onların sorunlarının çözülmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.
 
Kanal32