CHP İl Başkanı Vedat Şenol, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde partilerini temsil edecek Belediye Başkan Adayını Mayıs ayı sonuna kadar gelecek başvuruları görerek değerlendireceklerini belirtti. Şenol ayrıca adayların çok olması durumunda ön seçim yapacaklarını belirtti. Şenol, “Bu
seçimde CHP’nin Isparta Belediyesi’ni alması söz konusu. Başarırsak Isparta’da bir devrim olur” dedi.
 
CHP İl Başkanı Vedat Şenol ve Yönetim Kurulu Üyeleri önceki gün gazetemizi ziyaret ettiler. Şenol, ziyarette çok önemli açıklamalarda bulundu. Göreve gelen arkadaşlarının hepsinin partiden bir şey kazanmak için değil partiye bir şey vermek için burada bulundukların bildiren Şenol, “Isparta halkını inandıracağız” dedi. Seçim hazırlığında çeşitli komitelerin kurulacağını ifade eden Şenol, belediye Başkan Adayını ve stratejilerini şu şekilde açıkladı: “Göreve geldiğimizden bu yana partiden hiçbir
zaman bir kuruş beklentimiz olmadı. Yani aramızda CHP’den bir şeyler ütmek isteyen bir kimse yok. Herkes kendinden bir şey veriyor. Önümüzdeki yerel seçimde adayımız da belirlendiğinde komiteleri kuracağız, herkes sabah akşam çalışacak. Kimisi bir şey üretecek, kimisi de bunu dışarıda paylaşacak. Halkımızı inandıracağız.Çünkü çok büyük bir boşluk var.
 
HALK AKP’DEN BIKMIŞ DURUMDA
 
Halk normalde, AKP’den bıkmış durumda. Alternatifin güçlü olmasını istiyor. Bu alternatifi de biz yaratacağız. CHP’nin doğru dürüst adayı olmasa, otomatik alternatifi MHP çıkacak. Biz güçlü çıktığımız için, herkes CHP’nin çok iddialı olduğunu biliyor. MHP ve AKP kimi çıkarırsa çıkarsın bizim adayımızdan daha iyi olamayacak. İkisinin de aşınmışlığı var. İkisinin de yıpranmışlığı var ve mevcut belediye başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın artık bir çekim merkezi oluşturma şansı yok. İki dönem belediye başkanlığı yaptı.
 
BALAMAN ESNAFI BİTİRDİ PARTİSİNİ YIPRATTI
 
AKP’nin Belediye Başkanı Hasan Balaman esnafı bitirdi zaten. AKP’nin genel olarak çok büyük bir yıpranmışlığı var. İşte bizim umut ışığı olmamız gerekiyor. Bu tek başına bir yönetimin, tek başına bir adayın yapacağı şey değil. Çok büyük ekipler kuracağız, herkesin kendini eğitmesini sağlayacağız. Bunları yaptıktan sonra Isparta’nın sorunları nelerdir bunları tespit edeceğiz. CHP’deki aktiflik, hareketlik, hiçbir partide yok. Kim gelirse gelsin. Bizdeki heyecan Belediyeyi elinde bulunduran MHP’de bile yok. İş imkânı hem MHP’de hem AKP’de olmasına rağmen bizdeki heyecan onların hiçbirinde yok. İnanın bize günde belki 20 – 30 kişi iş diye geliyor. Bizim belediyelerimiz yok, siyasi iktidarımız yok ama geliyorlar. Bunlar güzel şeyler. Bizim bundan mutlu olmamız gerekiyor. Yapamasak bile halkın sorunlarına bir şeyler üretmeye çalışalım. Önemli olan bu.
 
ISPARTA’DA İLK DEFA SEÇİM KOMİTESİ KURACAĞIZ
 
Biz Isparta’da çok büyük bir seçim komitesi kurmayı düşünüyoruz. Bu bizim örgütlerimizin daha önce hiç yapmadığı bir şey. Bu seçim komitesinde parti dışından insanlar da olacak. Başkan adayı ile birlikte oluşacak seçim komitesi, seçim sürecine kadar bilfiil çalışacak. Gelirimiz giderimiz şeffaf olacak, propaganda yönetecek merkezler oluşturacağız. Hem genel merkez hem de Isparta üzerinde bir şeyler üreteceğiz. Ayrıca örgütsel olarak emek verecek kadın kolları, gençlik kolları çalışma grupları oluşturacağız. Kadın örgütlenmesi çok önemli. Bunlara il ve ilçe örgütü destek verecek. Hayatın her alanında çalışma yapacak ekipler oluşturacağız.
 
DİNİ BÜTÜN İNSANLARIN BİZE SOĞUK DEĞİL SICAK BAKMASINI SAĞLAYACAĞIZ
 
Isparta’da CHP’nin belki en eksik olduğu nokta, dini bütün insanların bize soğuk bakması olayı. Bunu nasıl kırarız? Bunun için özel çalışma grupları oluşturacağız. Bu imajı yıkacak insanlar bulacağız. Bunu CHP Isparta’da bugüne kadar hiç yapmadı. Bize soğuk bakanlara biz de soğuk baktık. Bir parti iktidara gelecekse, belediyeye ya da siyasi iktidara gelecekse, her kesimden insanlara kucak açmalı.
 
DEMOKRAT PARTİ’NİN OYLARINI ALMAMIZ GEREKİYOR
 
Ali Haydar Bey milletvekili seçildiği gün seçim bürosunda da söyledim. Isparta’da CHP’nin oylarının artışındaki sebepleri sıraladım ve en başta da Isparta’da hatırı sayılır bir Demokrat Parti oyu var. Bu mitingde de belliydi, Kılıçdaroğlu geldiği zaman da belliydi. Hem de örgütün zayıflığına rağmen oldu bu sonuç. Biz bunları söyledik. Sadece ben değil, benim bütün arkadaşlarım kendi alanında uzman. Birbirimizin eksikliklerini tamamlıyoruz. Eskiden böyle bir olay yoktu. Başkan tek başına idi. Şimdi çok güçlü bir ekip var. Isparta’da seçimi kazanmak istiyorsak, Isparta’da Demokrat Parti’nin oylarını almamız lazım. Bu konuda da diyaloglarımız iyi. Elimizden geldiğinde eksikliklerimizi kapatmaya çalışıyoruz. Önyargılı değiliz, negatif değiliz. Biz kabuğumuzu kırdık, Isparta’da belediyeye talibiz. Bunun için de en geniş kitlenin oyuna ihtiyacımız var.
 
Ve çok süper de bir aday çıkaracağız. Biz diğer partinin adaylarına karşı çok şanslıyız. İlk defa Isparta Belediyesi’ni CHP’nin alması söz konusu. Bu Isparta’da bir devrim olur. AKP de tepe taklak gidecek. İnşallah sonuç da iyi olacak. Isparta’nın adayını Genel Merkez değil, biz belirleyeceğiz. Milletvekili adaylarını da biz belirleyeceğiz. Geçtiğimiz dönem canla başla çalışan bir örgüt olsaydı, ikinci milletvekilini de alabilirdik. Biz 10 bin oy daha alsaydık, MHP’nin milletvekilini de alabilirdik. Örgütler çalışmadı. Bu gibi sorunlarımız oldu.
 
SOYLU’YA KİMSE GÜVENMEZ!
 
CHP Isparta’da şu an ikinci parti. CHP’nin bu müthiş hızla yükselişinden MHP de AKP de rahatsız oluyor. Demokrat Parti’nin ağırlıklı oyunun CHP’ye gideceğini hepsi biliyor. Süleyman Soylu’yu bilerek getirdiler buraya ama tutmadı. Bir partinin Genel Başkanlığını yapıp da başka bir partiye geçen adama kimse güvenmez. Hem de Demirel’e hakaret ederek 28 Şubat darbesinden bahsediyor. 2023 hedefi koyan AKP’nin çöküşü yerel seçimlerle başlayacak.”