İstanbul Bayrampaşa’da 4 adet hal sahibi olan İnce Ticaret, Eğirdir Boğazova Bölgesinden her yıl yaklaşık 8 bin ton elma alıyor.
Konu hakkında açıklamada bulunan İnce Ticaret Firma Sahibi Hamit İnce, Eğirdir Boğazovaya has yüksek kalitede beş yıldızlı elmanın parlak rengi, sululuğu, aroması, lezzeti ve damaklarda bıraktığı eşsiz tadıyla Türkiye genelinde marka haline geldiğini söyledi. 


İNCE TİCARET TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE VAR
Türkiye genelinde meyvenin olduğu her yerde İnce Ticaretin olduğunu ifade eden Hamit İnce; “İnce Ticaret, Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir aile şirketidir. İzmir, Bursa, Çanakkale, Antalya, Mersin ve Isparta’da tesislerimiz var. Buralarda meyve toplama merkezlerimiz var. Bursa’da 10 bin tonluk soğuk hava depomuz var. Bu depoda her yıl ortalama 30 bin ton meyve sirkülasyonu olmaktadır. İstanbul Bayrampaşa’da 4 adet toptancı hal dükkanımız var. Türkiye genelinde müstahsilden aldığımız ürünleri burada pazarlıyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 15 yıldır da Eğirdir’den İstanbul’a elma çekiyoruz. Daha önce Çanakkale’den de elma alıyorduk. Ancak bu seneden itibaren %90 Isparta’dan alacağız. Çünkü Eğirdir Boğazoyaya has beş yıldızlı elma her yıl daha fazla tercih edilmeye başlandı. Kalite farkı ortaya çıktı. Böyle olmasaydı biz firma olarak 15 yıldır buradan elma almazdık.” diye konuştu.


ELMANIN PARASI PEŞİN ÖDENİYOR
İnce Ticaret olarak farklı olduklarını vurgulayan Hamit İnce; “Biz firma olarak aldığımız elmanın parasını çiftçimize peşin ödüyoruz. Mal bir yana, para bir yana. Biliyoruz ki çiftçinin mazot, ilaç, gübre, işçilik gibi ödemeleri var. Bir yıl boyunca baktığı, yetiştirdiği elmadan kazanacağı para ile evini geçindirecek. Nafakasını, rızkını buradan sağlayacak. O nedenle aldığımız her kilo elmanın parasını peşin olarak ödüyoruz. Bu konuda İnce Ticaret bölgenin en güvenilir firması oldu. Bazı çiftçi kardeşlerimizin firmalar tarafından mağdur edildiğini duyuyoruz. Bu durum bizi çok üzmektedir. Çok şükür bizde böyle bir sıkıntı yok. Dediğim gibi mal kantardan çıktığı an parası peşin ödeniyor.  Biz çiftçimize güveniyoruz, onlarda bize güveniyor. Yani vatandaşın İnce Ticarete olan güveni tamdır.” dedi.


GÜVENİLİR OLDUĞU İÇİN İNCE TİCAERTİ SEÇTİK
Yukarıgökdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi eski müdürü Halil Doğan, İnce Ticaret firmasında bölge çiftçisine hizmet vermeye devam ediyor. 
Kooperatifteki görevinden ayrıldıktan sonra farklı firmalardan teklif aldığını ifade eden İnce Ticaret Bölge Sorumlusu Halil Doğan, altyapısı kuvvetli, potansiyeli yüksek olduğu için İnce Ticaret firmasını tercih ettiğini söyledi.
Türkiye’nin her yerinde İnce Ticaret markasının olduğuna dikkat çeken Halil Doğan; “Ben bu bölgenin insanıyım. Her zaman insanlarla iç içeyiz, yüz yüze bakıyoruz. Bazı firmalardan cazip teklifler almamıza rağmen biz İnce Ticaret firmasını tercih ettik. Çünkü hem güvenilir bir firma hem de hedefleri büyük. Bu doğrultuda İnce Ticaretin halkta karşılığı bulunmaktadır. Hamit Beyin dediği gibi burada ödemeler peşin olmaktadır. Böyle olunca çiftçimiz hem huzurlu hem de mutlu olmaktadır. Parasını peşin aldığı için aklında soru işareti kalmıyor. Bu benim içinde çok önemli. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, bölgede en fazla turfanda elmayı biz aldık. Bugüne kadar 300 tondan fazla elma aldık. İnşallah sezon içerisinde yaklaşık 8 bin ton elma alacağız.” dedi.


30 ARKADAŞIMIZI İSTİHDAM EDİYORUZ
Eylül ayının ilk haftasında sezon açılışı yaptıklarını ifade eden Halil Doğan; “Biz burada hem bölge ekonomisine katkı sağlıyoruz hem de istihdamına. İnce Ticaret bölgeye canlılık getiriyor. 8 ay boyunca çoğunluğu bayan olmak üzere 30 arkadaşımızı istihdam edeceğiz. Hepsi bu bölgeden temin ediliyor. Haziran ayına kadar 30 arkadaşımız aile ekonomilerine katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.
İbrahim Demirayak    

Ormancılık Operasyonları Çalıştayı Yapılacak Ormancılık Operasyonları Çalıştayı Yapılacak