Türkiye'nin başta elma olmak üzere, kiraz ve kayısı gibi meyvecilikte en bereketli ekim havzalarından birisi olan Isparta’da çiftçiler, özellikle Ş. Karaağaç bölgesinde hububat ekimi yapıyor. Kasım ayının gelmesiyle birlikte hububat ekimine başlayan çiftçiler, Aralık ayının ilk günlerinde tarlalarında mesaiye devam ediyor.

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, kış dönemine girilmesine rağmen bölgede bulunan çiftçilerin ekim çalışmalarını kesintisiz sürdürdüğünü söyledi. Yörede, elma hasadının sona ermesinin ardından çiftçilerin buğday ekimlerine geçtiğini vurgulayan Başkan Selçuk, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Şu Aralık ayında kar gelmeden önce yapılacak ne varsa, şu an çiftçimiz tarlasında. Yani bu pandemi dönemi dolayısıyla gelen kısıtlamalarda çiftçimizin muaf tutulmasından dolayı müteşekkiriz. Çiftçimiz tabi toplumun gıda akımını sağlayabilmesi için kısıtlamalardan muaf tutuldu, sokağa çıkma engellemesinden. Bundan dolayı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Tarım ve İçişleri Bakanlarımıza teşekkür ediyoruz. Ziraat Odaları Genel Başkanımız da bu konuda çok mesai tüketti. Hepsine çiftçilerimiz adına teşekkür ediyoruz.

Çiftçilerimizin tarlada durması, üretmesi lazım. Çünkü, ülkemizde 83 milyon insan, turizmde gelen misafirleriyle toplamda 100 milyonu geçen bir nüfusumuz oluyor. Bu 100 milyonu da biz bu topraklardan besliyoruz. O yüzden çiftçiyi serbest bırakalım ve destek verelim” dedi.

Çiftçinin bu dönemde en büyük beklentisinin yağış olduğunu da vurgulayan Başkan Selçuk, ancak Ekim ve Kasım döneminde beklenen yağışı alamadıklarına dikkat çekerek, Aralık ayında istedikleri yağışın gerçekleşmesini beklediklerini sözlerine ekledi.