Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde işsiz kalınca çiftçilik yapmaya başlayan Mevlüt Yaman (33) traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Muratbağı köyünde yaşayan 3 çocuk babası Mevlüt Yaman sabah saat 10.30 civarlarında ektiği ekine sürge çekmeye gittiği tarlasında traktörün altında kalarak hayatını kaybetti. 

Kısa süre önce Şarkikaraağaçta bir maden fabrikasında sendikalı olduğu için tazminatı ödenerek işten çıkarılan 33 yaşındaki Mevlüt Yaman yapacak bir iş bulamayınca köyde kendi tarlalarını ekerek hayatını sürdürmeye devam eder. 

Köye yaklaşık 10 km uzaklıktaki ekin ektiği tarlasına sürge çekmek için saat 10.30 da evden ayrılır. Uzun süre kendisinden haber alınamayınca eşi akrabalarına haber verir.

Akşam üzeri saat 17.00 sıralarında eniştesi aramaya çıkınca ekin ektiği tarlada Mevlüt Yaman'ın cansız bedenini bulur. 

İddiaya göre sürgenin ayarlarını yapmak için arka tarafına geçtiğinde bir an traktörün hareket etmesi ile birlikte altında kalarak olay yerinde hayatını kaybettiği düşünülüyor. 
 
Olay yerinde hayatını kaybeden Yaman`nın cesedi, otopsi için Şarkikaraağaç Dr. Sadettin  Bilgiç devlet hastanesi morguna gönderildi.

ABİSİ DE TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBETTi

Hayatını kaybeden 33 yaşındaki 3 çocuk babası Mevlüt Yaman'ın abisi Rahmi Yaman'ında 1998 yılında Şarkikaraağaç çevre yolu üzerinde Bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Fatih Demirtaş / Şarkikaraağaç