Isparta Ziraat Odası Başkanı Kutlu, seçim sonuçlarını çiftçiler açısından değerlendirdi. Kutlu, koalisyon hükümetlerinin üreticilere hiçbir faydası olamadığına dikkat çekerek 'tek basma iktidarın' çiftçiler açısından yararlı olacağını savundu.

Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, 12 Haziran'da yapılan Milletvekili Genel Seçimlerini Gülses'e değerlendirdi. Seçim sonuçlarını çiftçiler açısından yorumlayan Kutlu, koalisyon hükümetlerinin bu güne kadar üreticiye hiçbir yarar sağlamadığını, bu nedenle de tek başına iktidarın üretici açısından faydalı olacağını dile getirdi.

ÇİFTÇİ KOALİSTYONDAN ÇOK ÇEKTİ

Kutlu açıklamasında "Seçim sonuçları bizi memnun etti. Koalisyon Hükümetlerinin ülkemiz çiftçisine hiç yararı yoktur. Aksine zararları bulunmaktadır. Çiftçimiz Koalisyon Hükümetlerinden çok çekti. Bu dönemlerde bir yere gelemedik. Hükümetin desteklemelerinden memnunuz ama bu desteklemeler geliştirilmeli. Geliştirilerek daha iyiye götürülmeli.

Hükümet sondajlama işlemleri konusunda desteklemeler yapmakta ama bu desteklemelerin geliştirilmesi gerekmektedir. Gübre, mazot, yem, elektrik, pahalı bunlarda indirime gidilmeli" dedi.

DESTEKLER ARTIRILSIN

Desteklerin artırılması gerektiğinin altını çizen Kutlu "Çiftçiye verilen destekleme arttırılmalı. Daha önce çiftçiye meyveden sonra yapılan destekleme çiçeğe çekildi bundan dolayı memnunuz. Çiftçinin hükümetten isteği mazot, gübre, yem, elektrikte indirime gidilmesi ve çiftçiye desteğin
' artırılarak geliştirilmesidir. Ayrıca tarım sigortalarını genişlettiği için Hükümetimize teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.