Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi son yılların en sık rastlanan rahatsızlıkları arasında yer alan cilt hastalıklarını ele alan “Güneş Cildimizi Nasıl Etkiler? Güneş Yanığı Cilt Lekeleri Cilt Yaşlanması ve Deri Kanseri” konulu bir konferans düzenledi.

Araştırma Uygulama Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta ilk olarak katılımcılara SDÜ Hastanesi Başhekimi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım bilgi verdi. Yaz mevsiminde güneşten nasıl korunması gerektiği noktasında önemli bilgiler veren Yıldırım, güneşin olumlu etkilerinin yanında olumsuz etkilerinin bulunduğunu söyledi. Günümüzde sık sık tartışılan güneş ışınlarının zararlarının yanında olumlu etkilerinin de bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, dünyanın en büyük enerji kaynağı olan güneşten elde edilen D vitamininin insanlar için hayati öneme sahip olduğunu anlattı. Yıldırım, yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden korunmak adına insanların fazla güneş altında kalmamaları uyarısında bulunarak bu durumun deri hastalıklarına yol açacağını söyledi.

Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selma Korkmaz da "Güneş Cildimizi Nasıl Etkiler" konulu bir sunum yaptı. Güneş ışığının zararlı etkilerinin vücudumuzda yarattığı olumsuz etkileri anlatan Korkmaz, zararlı güneş ışınlarının vücudumuzda renk değişimi(güneş lekeleri), kılcal damarların ortaya çıkması, benlerin ve kötü huylu lezyonların (melanoma, cilt kanseri) oluşmasına zemin hazırlayabileceğini belirtti.

Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İjlal Erturan ise genellikle yaz aylarında kullanılan güneş koruyucularının kışın da kullanılması gerektiğini, bunun özellikle kar yağdığında daha önemli olduğunu ifade etti. Erturan, “Kar yağdığı zamanlarda eğer güneş de varsa, karın yansıtma özelliğinden dolayı cilt hem güneşten hem de kardan iki kez yanar. Yaz aylarında kullandığımız gibi kışın da güneş koruyucu kullanmakta fayda var” dedi.