Isparta Belediyesi ile ortak çalışmalar için Çin'in Xingtai bölgesinden gelen Çin heyeti, Isparta'dan ayrıldı.
     Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın davetlisi olarak Çin'in Xingtai bölgesinden Isparta'ya gelen Xingtai Ticaret Bürosu Yönetici Yardımcısı Gao Shengli, Xingtai Dış Ülkeler Yatırım ve Ortaklık Başkanı Su Xingguo, Çin Hükümeti Hebei Eyaleti Ticari İşler Bürosu Başkanı Niu Fuzeng, Xingtai Borsa Yatırım Ltd Şti Başkanı Jiao Qibin, Xingtai Elektrik Trafik ve Ekipmanları Ltd Şti Başkanı Zhao Xiangtian'dan oluşan heyet, 4 gün boyunca Isparta'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.
     Isparta Belediye Başkanı Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, heyetin gezi kapsamında yatırım olanaklarını da incelediğini kaydetti. Belli noktalarda ortak fikirler üretildiğini söyleyen Günaydın, ''Bu ziyaret, gelecekte yapılacak yatırımların temelini oluşturdu. Aramızdaki bağlar daha da güçlendi ve inanıyorum ki daha güzel çalışmalara imza atacağız'' diye konuştu.
     Xingtai Dış Ülkeler Yatırım ve ortaklık Başkanı Su Xingguo da, Isparta'dan çok iyi dileklerle ayrıldıklarını belirtti. Bu ziyareti kendilerinin de önemsediğini ifade eden Xingguo, ''4 günlük gezide önemli bilgilere sahip olduk. Kendi kentimize gittiğimiz de burada gördüklerimizi ve Isparta'da yapılması gereken yatırımlarla ilgili halkımızı bilgilendireceğiz'' diye konuştu.
     Xinggua, Ispartalıları da Çin'e davet ettiklerini bildirdi.