Isparta Belediyesi'nin davetlisi olarak Çin'in Hebei Eyaleti'ne bağlı Xingtai şehrinden gelen heyet, Isparta Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaları gezdi. Heyet, özellikle tekstil ürünlerinin pazarlanmasında yatırım yapabileceklerini söyledi.

İpliksan fabrikasını inceleyen Çinli heyet, yetkililerden çalışma ve fabrikanın üretim kapasitesi hakkında bilgi aldı. Gülköy Et Entegre Tesisleri'ni gezen heyete Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nde slayt gösterileri eşliğinde arazinin alt yapısı ve ulaşımı hakkında geniş bilgi verildi.

Heyet ayrıca sanayi bölgesinde bulunan boş arazilerin tahsisi ve ortaklık konusunda bilgi aldı. Çin'den gelen heyet özellikle Isparta'da üretilen tekstil ürünlerinin Çin'de pazarlanması konusunda çalışma yürütülebileceğini açıkladı. Çin Hükümeti Hebai Eyaleti Ticari İşler Bürosu Başkanı Niu Fuzeng, daha önce de Isparta'ya birkaç defa geldiğini ve Ispartalı iş adamlarıyla ortak yatırımlar yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Fuzeng, özellikle tekstil ürünlerinin pazarlanması konusunda bir çalışma yapılabileceğini belirti.  

   Ziyarette, Ticaret Bürosu Yönetici Yardımcısı Gao Shengli, Dış Ülkeler Yatırım ve Ortaklık Başkanı Su Xingguo, Borsa Yatırım Şirketi Başkanı Jiao Qibin, Elektrik Trafik ve Ekipmanları Şirketi Başkanı Zhao Xiangtian da hazır bulundu.