Çin'in Hebei eyaletine bağlı Xingtai kentinden bir heyet, ekonomik işbirliği imkanlarını araştırmak üzere geldikleri Isparta'da ziyaretlerde bulundu.

     Isparta Belediyesi ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerinin ikili ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Çin'in Xingtai kentinde gerçekleştirdiği 10 günlük ziyaretten yedi ay sonra, Çin'den de bir heyet Isparta'yı ziyaret etti.

     Xingtai Ticaret Bürosu Yönetici Yardımcısı Gao Shengli, Şingtai Dış Ülkeler Yatırım ve Ortaklık Başkanı Su Xingguo, Çin Hükümeti Hebei Eyaleti Ticari İşler Bürosu Başkanı Niu Fuzeng, Xingtai Borsa Yatırım Ltd Şti. Başkanı Jiao Qibin, Xingtai Elektrik Trafik ve Ekipmanları Ltd Şti. Başkanı Zhao Xiangtian'dan oluşan heyet, ilk ziyareti Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a gerçekleştirdi.

     Ziyarette iki kentin işbirliği yapabileceği sektörlerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

     Çin Hükümeti Hebei Eyaleti Ticari İşler Bürosu Başkanı Mr. Niu Fuzeng, Isparta ile 7 ay önceki ziyarette geleceğe dönük yatırım planlamaları için bazı ön anlaşmalar yapıldığını, yeni işbirliği alanlarında anlaşmalar imzalamayı hedeflediklerini söyledi.

     Fuzeng, yeni yatırım konularının da dört günlük ziyaretleri süresince ele alınacağını kaydetti.

     Isparta Belediye Başkanı Günaydın da, Çin heyetinin Isparta'ya gelişinden çok memnun olduğunu belirterek, kendilerinin işadamlarıyla birlikte yedi ay önce Xingtai şehrindeki ziyaretlerinde, bu ülkedeki yatırım alanları hakkında bilgilendirildiklerini söyledi. Günaydın, yatırım olanaklarının ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Çin heyetine kenti gezdireceklerini bildirdi.