2 Ekim 2009 tarihinde M. Tönge Mahallesi yukarı bölümlerinde Deregümü Köyü sınırları içinde meydana gelen cinayetle ilgili olarak aranmakta olan N.E yakalanarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığından konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; 2 Ekim 2009 günü saat 13.30 sıralarında Merkez Deregümü Köyü bölgesinde meydana gelen kasten öldürme olayının firari şüphelisi N.E’in yakalanarak, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanıp Isparta Kapalı Cezaevine konulduğu açıklandı.

Bilindiği gibi; Uzun yıllar bir kamu kurumunda tamirci olarak çalışmış ve buradan emekli olmuş Orhan Seyhan 2 Ekim 2009 tarihinde akşam saatlerinde ölü olarak bulunmuş,  51 yaşındaki Orhan Seyhan, bir arkadaşı ile birlikte aynı gün akşam kendisine ait 32 DD 041 plakalı araçla Mehmet Tönge Mahallesi’nin üst kısımlarında bulunan bir bahçeye gitmiş, Arkadaşı ile aracın içinde bulundukları sırada duyduğu silah sesiyle araçtan çıkan Seyhan, göğsüne aldığı kurşun yarası sonucu olay yerinde hayatını kaybetmişti.

O sırada yanında bulunan bayan arkadaşının ise ateş eden kişi ve kişiler tarafından kaçırılmış olabileceği de iddia edilmiş ve Jandarmanın olay yeri inceleme ekibi olay yerinde inceleme yaparak Seyhan’ın yaklaşık 15 saat önce öldürülmüş olduğunu belirlemişti.