Isparta'da Gülcü mahallesinde, üzüm asmasının bahçe duvarına sarkması nedeniyle iki komşu arasında çıkan ve iki kişinin ölümüyle sonuçlanan kavgaya ilişkin dava başladı.

     Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, iki kişiyi pompalı tüfekle öldürmek suçundan tutuklu olarak yargılanan Serkan T. (28) ve azmettirmek suçundan tutuklu olarak yargılanan babası Kemal T. (69), sanık yakınları, olayda hayatını kaybeden Halil Delta (28) ve babası Ömer Delta'nın (65) yakınları katıldı.

     Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Suat Yürekli tarafından okunan iddianamede, asmanın bahçe duvarına sarkması yüzünden iki komşu arasında kavga çıktığı ve kavgada Serkan T'nın pompalı tüfekle komşuları olan baba ve oğluna ateş ettiği belirtildi.

     Sanıklardan Serkan T, ifadesinde, Halil ve Ömer Delta'ya kendisinin ateş ettiğini kabul etti. Babasının bu konuda herhangi bir etkisinin olmadığını savunan Serkan T, ''Babam söylediği için ateş etmedim, zaten babam da öyle bir şey söylemedi. Karşı taraftakilerin elinde de döner bıçağı vardı, elim yaralanmıştı. Acıyla gittim tüfeği aldım ve korkutmak amacıyla ateş ettim'' dedi.

     Azmettirme suçunu kabul etmeyen sanıklardan Kemal T. ise karşı tarafın kendilerini dövdüklerini iddia ederek, ''Biz de eve kaçtık. O sırada oğlum Serkan kayboldu ve sonra iki kez silah sesi duydum. Zaten sonrasında da polisler geldi ve teslim olduk'' diye konuştu.

     Davada görgü tanığı olarak yer alan ve olayda hayatını kaybeden Ömer Delta'nın kızı Betül Evliya, Kemal T'nın oğlundan silahı getirmesini istediğini ileri sürdü. Ömer Delta'nın diğer kızı Hesna Çelikok da, Kemal T'nın olay sonrası mahalle sakinlerini tehdit ettiğini savundu.

     Olayda hayatını kaybeden Halil Delta'nın eşi Gülizar Delta ise, Kemal T'nın sürekli oğlu Serkan'a tüfeği getirmesini söylediğini ve bunun üzerine Serkan'ın silahı getirip, ateş ettiğini ve daha sonra mahalle sakinlerini tehdit ettiğini ileri sürdü.

     İfadelerin dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, duruşmaya Kemal T'nın eşi ve Serkan T'nın annesi Satı T'nın mahkemeye getirilmesine ve verilecek ifadeye göre keşif yapılmasına, sanıkların da tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
     Duruşma 3 Aralıka ertelendi.

     3 Ağustosta meydana gelen olayda, üzüm asmalarının bahçe duvarına sarkması üzerine iki komşu arasında kavga çıkmış, çıkan kavgada pompalı tüfeğin saçmalarından yaralanan Ömer Delta ile oğlu Halil Delta, kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybetmişti.