Çinli iş adamları Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nı (BAKA) ziyaret ederek, Isparta'da yatırım olanaklarını araştırdı.
 

    Çin'in Xingtai bölgesinden Isparta'ya gelen Xingtai Ticaret Bürosu Yönetici Yardımcısı Gao Shengli, Xingtai Dış Ülkeler Yatırım ve Ortaklık Başkanı Su Xingguo, Çin Hükümeti Hebei Eyaleti Ticari İşler Bürosu Başkanı Niu Fuzeng, Xingtai Borsa Yatırım Ltd Şti Başkanı Jiao Qibin, Xingtai Elektrik Trafik ve Ekipmanları Ltd Şti Başkanı Zhao Xiangtian'dan oluşan heyet, BAKA'yı ziyaret etti.
 

     BAKA yetkilileri, Çinli heyete, Isparta, Antalya ve Burdur illerinde yatırım fırsatları ile yatırım alanları, sektörlerle ilgili ayrıntılı bilgi verdi. BAKA yetkilileri, konuk işadamlarına bölgede yenilenebilir enerji, havacılık teknolojisi, elektrikli otomobil üretimiyle ilgili yatırımların fırsat olduğunu bildirdi. Çinli iş adamlarına daha sonra BAKA çalışmaları ve bölge illeriyle ilgili sunum yapıldı.
 

     Çinli heyet, bölgesel ve yerel teşviklerle sektörel yatırımlar hakkında da bilgi aldı. Konuk heyete, Organize Sanayi Bölgeleri ile Antalya Serbest bölgesi hakkında bilgi verilirken, yenilenebilir enerji, havacılık teknolojisi, elektrikli otomobil üretimi ile ilgili yatırımların şu an için fırsat olduğu ve rekabet problemi yaşamayacakları anlatıldı.
     Çinli heyet, Isparta Belediyesi ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret etti.