Isparta’da 162 çeşit Kur'an-ı Kerim basan şirket, çocukların başka birine ihtiyaç duymadan Kur'an'ı öğrenebilmeleri amacıyla elifabalar için Kur'an harflerini ve kelimelerini okuyabilen kalem geliştirdi.

Tesis Müdürü Ali Yıldız, 15 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren tesiste 162 çeşit Kur'an-ı Kerim basıldığını söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in öğ-renilmesi ve anlaşılması için gayret gösterdiklerini ifade eden Yıldız, bu kapsamda daha önce Kur'an-ı Kerim'deki 6 bin 666 ayetin tamamının yer aldığı "hafız kalem" adı verilen, 114 hafızın seslendirdiği elektronik kalemi ürettiklerini, daha sonra bu kalemde var olan Türkçe meale Kürtçe ve Gürcüce mealler eklediklerini kaydetti.

Daha önce yetişkinler için yapılan Kur'an kalemlerin, çocuklar için de yapılmasına karar verdiklerini belirten Yıldız, bunun için çocukların Kur'an-ı Kerim'in alfabesi sayılan elifbaları okuyabilen kalem geliştirdiklerini vurguladı.

Kalemle, Kur'an harfleri ve basit kelimelerin, çocuklar tarafından kimseye ihtiyaç duymadan rahatlıkla öğrenilebileceğini dile getiren Yıldız, ayrıca tecvit ile bazı namaz surelerinin okunuşlarının da kalemde bulunduğunu anlattı.

Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeyi çocuklar için eğlenceli hale getirmek istediklerine dikkat çeken Yıldız, elifbaların yanında Kur'an harflerinden oluşan yapboz ve boyama kitabı hazırladıklarını kaydetti. Daha önce böyle bir çalışmanın olmadığını ifade eden Yıldız, "Sadece çocukların fıtratına yakın bir şekilde hazırlanarak piyasaya sunuldu. Yap bozlarla, boyamalarla takviye edildi, renklendirildi. Çocukların ilgisini çekecek resimler konuldu. Bu da çocukların daha kolay öğrenmesini sağlayacak" dedi.